Meniu pascal pentru beneficiarii din centrele subordonate DGASPC

591

Conform tradiţiei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a preocupat şi în acest an de asigurarea unui meniu pascal special pentru beneficiarii serviciilor sale. Persoanele adulte şi copiii, care se vor afla, de Paşte, în centrele subordonate DGASPC Gorj, vor servi preparate tradiţionale, specifice sărbătorii Sfintelor Paşti.

Pregătirile speciale, care se fac de regulă în preajma sărbătorilor sunt în linie dreaptă în toate centrele şi căminele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Spaţiile de cazare şi masă sunt supuse unui proces de igienizare, la fel şi curţile unităţilor. Concomitent, s-a stabilit şi meniul pe care îl vor servi beneficiarii cu ocazia sărbătorilor pascale. Acesta va fi îmbunătăţit, conţinând bucate tradiţionale, specifice Paştelui. De mese festive vor avea parte atât beneficiarii din centrele unde preparatele sunt aduse de o firmă de catering, cât şi de cei din centrele unde masa se pregăteşte în bucătăria proprie.

Meniu tradiţional, pe mesele beneficiarilor
Cele câteva sute de persoane din căminele subordonate DGASPC Gorj vor servi toate bucatele tradiţionale care se regăsesc pe masa de Paşte a fiecărei familii. Astfel, după cum menţionează reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, meniul pascal va conţine preparate specifice acestei sărbători: salată boeuf, sărmăluţe cu piftii, friptură, drob, ouă roşii, cozonac şi prăjituri, suc, pâine.
Meniul pascal va fi unitar, fiind identic în fiecare centru şi cămin din subordinea DGASPC. Trebuie precizat faptul că, la ora actuală, în complexurile de copii şi adulţi din Gorj sunt câteva sute de beneficiari, o parte dintre ei plecând acasă sau la rude în perioada sărbătorilor de Paşte.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here