Michal Kremen continuă la Târgu-Jiu

Michal Kremen continuă alături de Energia Târgu-Jiu și în sezonul următor. Cehul a semnat un nou contract cu locul 3 în EuroChallenge și Liga Națională.
În vârstă de 34 ani, Kremen măsoară 2.01 metri și evoluează în principal pe poziția 4, dar poate fi utilizat și la poziția 3. El a bifat 17 meciuri în LNBM și a avut medii statistice de 7.4 puncte, 3.3 recuperări, 2.4 pase decisive și 1.1 intercepții cu 2.4 posesii pierdute pentru 8.2 la eficiență în 22 minute pe parchet. Cehul a terminat stagiunea 2014/15 cu un procentaj de 41% la aruncările de trei puncte. La nivel de EuroChallenge, Michal a avut 7.4 puncte, 4.8 recuperări, 2.3 pase decisive și 1.0 intercepții în cele nouă partide disputate.
Kremen a suferit o accidentare în cursul sezonului 2014/15, iar conducerea clubului din Târgu-Jiu a decis să-l recruteze pe Lamont Mack. Americanul a rămas în rotația de bază a Energiei, inclusiv după revenirea cehului. Michal a mai jucat doar în finala mică a Ligii Naționale, când l-a înlocuit pe suspendatul Andreas Glyniadakis.
În pofida acestui lucru, Antonis Constantinides va miza în continuare pe Kremen. Cehul are o bogată experiență baschetbalistică, incluzând meciuri cu miză, precum finale de campionat.
Acesta este primul jucător străin legitimat de Energia Târgu-Jiu în perspectiva sezonului 2015/16. Oltenii au mai mulți jucători autohtoni sub contract: Baris Aktas, Dragoș Andrei, Adrian Guțoaia, Alexandru Mihuți și Szabolcs Santa.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here