Mici sfaturi pentru a gusta aperitivele

487

aperitiveDe multe ori probabil că te-ai confruntat cu anumite probleme în ceea ce priveşte servirea alimentelor. Aceleaşi meniuri, dar în locuri diferite, ba te foloseşti de tacâmuri, ba nu e nevoie. În materialul de astăzi îţi vom zice: “Pune mâna!”. Iată şi când trebuie făcut acest lucru.

Şunca

Regula este banală. Dacă are mai multă grăsime, atunci trebuie să utilizezi cuţitul şi furculiţa pentru a o servi. Dacă şunca nu are grăsime, se va rula cu furculiţa şi se mănâncă cu mâna.

Pâine

Poţi să treci cu brio testul la o cină dacă ştii ce ai de făcut cu pâinea. Trebuie să cunoşti faptul că feliile de pâine şi brioşele trebuie porţionate în bucăţi mai mici înainte de a le unge cu ceva sau a le mânca. Biscuiţii mici nu vor fi rupţi.

Pentru a întinde untul se va folosi cuţitul de unt şi untul de pe farfuria ta; se va întinde untul pe pâine în farfurie sau deasupra ei. După aceasta se va pune cuţitul în dreapta şi trebuie să rămână curat, deci curăţă-l de felia de pâine, înainte de a-l pune pe masă.

Aperitivele

Dacă ai incertitudini în ceea ce priveşte servirea acestora, urmează-ţi gazda sau persoana care te întâmpină. Când sunt aduse pe platou, pune-le în farfuria ta înainte de a te apuca să le mănânci. Iată ce aperitive poţi să le consumi direct cu mâna: anumite sandwich-uri, prăjiturile, sărăţelele, pateurile, saleurile, porumbul, aripile de pui, măslinele şi ridichile.

Sandwich-urile

Mereu trebuie să-ţi reaminteşti că cele mici pot fi servite cu ajutorul mâinii, iar cele mari trebuie porţionate înainte de a le mânca. Sandwich-urile fierbinţi se mănâncă folosindu-ne de cuţit şi furculiţă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here