Minerul bolnav de la Cariera Lupoaia a decedat! – CEO îi dă ajutorul financiar abia după deces

Lăcătușul mecanic de la Cariera Lupoaia, în vârstă de 47 de ani, care a paralizat în Ajunul Crăciunului, a decedat, sâmbătă, fiind trimis la domiciliul din Cătunele de la Spitalul Județean Târgu-Jiu, deoarece medicii nu i-au mai dat nicio șansă la viață. Familia lui Marius Vitan va primi ajutor de înmormântare din partea Complexului Energetic Oltenia, odată însă cu ajutorul financiar pentru boli incurabile, care, din păcate, nu i-a fost acordat integral, pe timpul vieții, compania motivând că aprobarea banilor trebuie să treacă prin Directorat.

Salariatul de la Lupoaia, Marius Vitan, a fost verificat medical la controalele anuale din CEO dar, a fost declarat, de fiecare dată, sănătos. Niciun medic nu i-a spus că are o tumoră pe plămân, boala transformându-se, din decembrie într-un cancer galopant, care i-a afectat inițial coloana vertebrală și apoi mai multe organe interne. Angajatul Carierei Lupoaia a dat primele semne grave de boală în Ajunul Crăciunului când a paralizat de la brâu în jos îngrijorându-și familia și colegii care au încercat să-l ajute financiar. Cu sprijinul Sindicatului Solidaritatea 2013 și a chetelor făcute de colegii din Atelierul Mecanic, Marius Vitan a fost dus la București la un spital unde a fost operat pe coloană. De acolo i s-a extirpat o tumoră canceroasă. Medicii i-au recomandat apoi chimioterapie care s-a făcut în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. De la finalul lui decembrie până sâmbătă cancerul s-a extins cu repeziciune, vineri bolnavul de 47 de ani fiind externat din spital, medicii transmițând familiei acestuia să-l ia acasă pentru a muri, deoarece nu se mai poate face nimic medical pentru acesta.

Nu a murit acasă!
Sâmbătă dimineața, Marius Vitan a decedat însă în locuința vărului său, acesta având mama paralizată, tatăl operat și fratele cu epilepsie. Familia extrem de săracă nu a putut nici măcar să-l găzduiască pe muribund, acesta ajungând în grija unei rude, în locuința căreia a petrecut și ultimele clipe de viață. “Colegii lui Marius vor ajuta familia îndoliată pentru ca acesta să fie înmormântat creștinește. CEO va oferi familiei un ajutor de înmormântare care constă în salariul mediu brut pe ramură și restul de bani privind boala incurabilă. El trebuia să primească 2500 de lei pe timpul vieții, dar, din păcate, a primit de la CEO doar 1000 de lei, motivându-se de la companie că pacientul nu poate primi încă 1500 de lei, deoarece nu ar fi avut toate documentele la dosarul de ajutor. Sindicatul i-a făcut toate cele necesare atunci, dar urmează ca dosarul să treacă de Directorat, din păcate, după decesul bolnavului” a declarat liderul de sindicat Bunoaica.

Minerii, tot fără cură gratuită la Săcelu!
“Este dureros că numărul minerilor din CEO care ne părăsesc este din ce în ce mai mare, iar administrația nu ia în calcul faptul că am cerut asigurări medicale suplimentare pentru personalul companiei, care se dovedește că este afectat de boli profesionale datorate condițiilor de muncă. Am cerut în CCM și concedii medicale plătite la Săcelu sau Rânca, dar nici acest lucru nu s-a aprobat” a mai declarat liderul de sindicat de la Lupoaia. Marius Vitan va fi înmormântat, astăzi, la Cimitirul Cătunele. Acesta a primit de la CEO pentru boala sa doar 1000 de lei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here