Ministrul Gerea şi Remus Borza, împreună în Gorj

Ministrul Energiei, Andrei Gerea și administratorul judiciar al Hidroelectrica S.A., Remus Borza, s-au aflat, sâmbătă, în județul Gorj în vederea continuării proiectelor de investiții la centralele Dumitra și Bumbești-Jiu. Împreună cu președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, și însoțiți de staff-ul central și local al societății beneficiare, cei doi au efectuat o vizită de analiză la cele două centrale, unde a fost verificat stadiul fizic al lucrărilor de investiții.

Reprezentanții delegației oficiale au anunțat că execuția lucrărilor va fi reluată începând cu luna august a acestui an, pentru finalizarea acestora fiind alocată suma de 77 milioane euro. Termenele de punere în funcțiune a celor două obiective de investiții vor fi: august-septembrie 2016 pentru centrala Dumitra și primul semestru al anului 2017 pentru centrala Bumbești-Jiu. Continuarea investițiilor de amenajare hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Bumbești-Livezeni, precum și celelalte proiecte aflate în curs de execuție au fost, în permanență, prioritare pe agenda de lucru a primului-ministru Victor Ponta și la nivel guvernamental, ceea ce a determinat capacitarea factorilor implicați în creșterea puterii de producție privind sectorul hidroenergetic.
Urmare a discuțiilor purtate în timpul vizitei de analiză cu președintele CJG, Ion Călinoiu, s-a precizat că, pentru județul Gorj, reluarea lucrărilor de investiții în cele două puncte de lucru: CHE Dumitra și CHE Bumbești-Jiu va determina pe lângă reangajări la Hidroconstrucția-în calitate de executant al lucrărilor și crearea a 1000 de noi locuri de muncă. La finalizarea proiectului, centralele Dumitra și Bumbești-Jiu vor avea o putere instalată totală de 65 MW și un aport energetic de 259 GWh/an. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 230 milioane euro, stadiul fizic al lucrărilor fiind în prezent de circa 65%.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, consideră că, în momentul de față, există garanția finalizării lucrărilor de investiții în termenele stabilite și anunțate atât de ministrul Energiei, Andrei Gerea, cât și de administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, mulțumind tuturor celor implicați, pentru faptul că au fost luate în considerare solicitările autorității județene de susținere a proiectului de investiții privind eficientizarea rețelei hidroenergetice de pe raza județului Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here