Minune la Bengești-Ciocadia: Mortul semnează documente la 12 ani după înhumare!

855

Un hectar din pădurea Bengești-Ciocadia a fost pus pe tavă, în urmă cu opt ani, unui pensionar din localitate, în baza unor acte false, care poartă în mod șocant semnătura unei persoane decedate cu 12 ani în urmă. Autoritățile locale eliberează însă, în baza actelor semnate de mort, dar în fapt semnătura fiind falsificată de viitorul proprietar, un titlu de proprietate pentru Dumitru V. Meche, pentru parcela 310/25 din pădurea comunei. Falsul ar fi fost descoperit de Vasile V. Meche, localnic din Bengești-Ciocadia, care susține acum că hectarul de pădure în cauză ar fi, de fapt, de domeniu public. Omul reclamă infracțiunea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, cu cinci ani în urmă, dar și recent la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, dar procurorii gorjeni dau, de fiecare dată, neînceperea urmăririi penale în cauză.

În 1938 în urma succesiunii lui Nicolae Meche, 0,60 de hectare din pădurea Bengești-Ciocadia, din punctul Obârșia, parcela 310/25 ajunge la fiul său Vasile N. Meche, potrivit unui document eliberat de Direcția Județeană a Arhivelor Statului Gorj în 1999. Bucata de pădure în cauză ajunge apoi la cei trei copii ai lui Vasile N.Meche, în urma decesului acestuia în 1978. Moștenitorii au solicitat drept de proprietate asupra pădurii în 1995 Comisiei Locale Bengești-Ciocadia, care trimite dosarul spre deliberare Comisiei Județene de Fond Funciar Gorj, organism care validează cererea și dispune punerea în posesie a celor trei moștenitori. Comisia Locală Bengești-Ciocadia a refuzat însă punerea în posesie a celor trei care apelează la instanță pentru a obține titlul de proprietate pentru bucata de pădure moștenită. Judecătoria Novaci prin sentința civilă nr.286 din 12 februarie 2008, definitivă și irevocabilă, se decide obligarea Comisiei Locale Bengești-Ciocadia de a pune în posesie cei trei frați Meche și la eliberarea titlului de proprietate, stabilind chiar obligarea primarului Victor Geogia la plata de câte 50 de lei pe fiecare zi de întârziere.
La un an după pronunțarea sentinței, Primăria Bengești-Ciocadia eliberează titlul de proprietate nr.1513763 din 29.06.2009 pentru bucata de pădure pentru cei trei frați. În titlu apare corect trecută parcela 310/25, dar în procesul verbal de punere în posesie este trecută așa-zis eronat parcela 310/26, cu rolul de a crea confuzie și probleme proprietarilor. Acuzați de fals și uz de fals în acest caz sunt, în prezent, atât primarul Victor Geogia, cât și secretarul Cătălin Cheroiu, dar și inginerul cadastral Ion Basarabă.

Două titluri de proprietate, pe aceeași bucată, în aceeași zi
Moștenitorii s-au liniștit însă timp de doi ani având în buzunare titlul de proprietate în cauză, nebănuind că în localitate mai există un cetățean care are un titlu similar pe aceeași parcelă. “În 2011 când inginerul Ion Basarabă și cetățeanul Dumitru V. Meche, cu ani în urmă colegi de serviciu, merg în teren și întocmesc o nouă hartă cadastrală a parcelei de pădure 310/25, aflăm și noi că bucata în cauză îl are pe respectivul localnic proprietar și nu pe noi. Asta după ce, la rândul nostru, eu și frații mei am făcut cerere la primărie să vină inginerul Basarabă să stabilim limitele proprietății. Inginerul nu vine, motiv pentru care deschidem acțiune în instanță în 2012 pentru tulburare de posesie. În paralel i-am făcut inginerului plângere penală la Parchetul Novaci. Procurorii ne dau NUP. Aflăm însă în timpul procesului de la Judecătoria Novaci că Dumitru V.Meche, pensionar din satul Ciocadia care nu este rudă cu noi, primise în aceeași zi cu mine și cu frații mei titlul de proprietate, pe aceeași parcelă, culmea în aceeazi zi cu noi, numărul de înregistrare al titlului acestuia fiind dat înaintea celui primit de noi”, a declarat Vasile Meche, reclamant în cauză.
Omul susține că dosarul de la Judecătoria Novaci a fost suspendat la cererea sa, deoarece reclamantul dorea, prin acest demers, documentele pe care le deținea cel de-al doilea proprietar al pădurii din Bengești-Ciocadia.

Prefectura Gorj ridică ceața în 2016
Este necesar însă să mai treacă încă patru ani până când la cererea reclamantului, Prefectura Gorj îi transmite lui Vasile Meche copii de pe documentele care au stat la baza eliberării titlului de proprietate pentru Dumitru V. Meche.
“Abia în aprilie aflăm cu stupoare că la baza eliberării titlului pentru Dumitru V.Meche au stat niște acte false, mai exact două declarații semnate de Constantinescu Nicolae, decedat în 3 octombrie 1994. Spun că sunt în fals, deoarece sunt semnate în 20 noiembrie 2005, la aproape 12 ani de când Constantinescu Nicolae a murit. Documentele semnate de mort l-au ajutat pe Dumitru V.Meche, deoarece prin acestea respectivul a încercat să demonstreze că l-a avut vecin de proprietate pe cel decedat. M-am luminat astfel abia anul trecut de matrapazlâcurile care au stat la baza eliberării titlului de proprietate a lui Dumitru Meche, adică un fals grosolan în acte, cifra unu fiind transformată în cifra 4 în privința terenului arabil deținut de respectivul, ca în final terenul arabil să fie transformat într-un hectar de pădure”, spune Vasile Meche.
Reclamantul susține că din propriile investigații a scos la iveală faptul că tatăl lui Dumitru V.Meche a deținut pădure, dar a vândut-o în 1933 lui Nicolae I. Lăpădat.

Nu decedatul, fiul mortului care nu există!
În baza acestor documente false, reclamantul solicită revizuirea dosarului finalizat în 2012 cu NUP de către Parchetul Novaci, legat de Dumitru V.Meche, în baza noilor probe obținute de către acesta. Instanța respinge însă solicitarea, în baza unei întâmpinări făcute de Dumitru V.Meche care susține că nu mortul a semnat documentele, ci fiul acestuia, deși reclamantul demonstrează în instanță cu testamentul decedatului că respectivul nu are niciun fiu, ci două fete. Sentința negativă este dată pe 12 septembrie 2016, dosarul fiind mutat la Tribunalul Gorj, instanță care decide o săptămână mai târziu să respingă solicitarea.
“Am făcut o nouă plângere penală împotriva tuturor celor implicați în acest dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care îi acuz de abuz în serviciu și favorizare a infractorului pe primarul Victor Geogia, pe secretarul Cătălin Cheroiu și pe inginerul Ion Basarabă. Dosarul a fost trimis spre cercetare IPJ Gorj, care l-a trimis postului de poliție din Bengești-Ciocadia, unde, din păcate, stă din decembrie 2016”, a subliniat Vasile Meche, care speră încă în obținerea unei decizii favorabile în acest caz destul de încurcat.
Cetățeanul susține că se luptă de 7 ani pentru a scoate la lumină adevărul și pentru a intra în posesia pădurii rămase neexploatate de adevărații proprietari.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here