Mischie, liber din pușcărie

635

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, doarme de la sfârșitul săptămânii trecute la el acasă, nu într-o celulă a Penitenciarului Târgu Jiu. Tribunalul Gorj a decis vineri să admită o contestație depusă de acesta la o sentință a Judecătoriei Târgu Jiu din 6 mai, în care i se respingea cererea de liberare condiționată, în urma acestui verdict fostul politician redevenind o persoană liberă. La ieșirea din Penitenciar, Mischie a fost așteptat de soția sa și de alte câteva rude și prieteni, acesta fiind urcat foarte repede într-o mașină condusă de cuscrul Dumitru Pătrășcoiu.

mischie 1Înainte de a se urca în mașină, Mischie a apucat să spună că i s-a făcut dreptate, puțin mai încolo, după ce Pătrășcoiu a oprit mașina pentru câteva clipe, Mischie menționând că se simte liber, spre deosebire de cei care au vrut să-l „ascundă” și au sfârșit ei prin a fi „ascunși” chiar înaintea sa. Acesta ar fi trebuit să fie pus în libertate peste vreo două luni, dar pentru că în spatele gratiilor a scris două cărți, a fost recompensat cu peste 100 de zile din pedeapsa de 4 ani pe care o are de executat și, astfel, acum a reușit să redevină o persoană liberă. L-a ajutat și faptul că are peste 60 de ani, în cazul său fiind obligatorie executarea unei treimi din pedeapsa decisă de instanță.
mischie 3Anul trecut, în martie, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe Mischie la 4 ani de închisoare, pedeapsa fiind cu executare întrucât fostul președinte al CJ Gorj era deja recidivist, fiind condamnat anterior un an cu suspendare pentru că introdusese în țară o armă de vânătoare fără să o declare la vamă. Dosarul care l-a trimis în spatele gratiilor a fost deschis în 2004, după ce fostul om de afaceri Clement Mocanu s-a autodenunțat la DNA, spunând că i-a renovat lui Mischie casele pentru ca, în schimb, firma sa să primească mai multe contracte în minerit și energie. Mischie s-a declarat tot timpul nevinovat, menționând chiar că își va căuta dreptatea la CEDO, dar procesele durează acolo cam un deceniu, iar peste alți zece ani prea puțini vor fi cei interesați de soarta celui care în urmă cu un deceniu conducea județul cu o mână de fier.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here