Monden, Societate

Constantina Diţă a dat startul Maratonului Pachamama Roşia Montană

 | 25 iulie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Originară din judeţul Gorj, din comuna Turburea, campioana olimpică la maraton Constantina Diţă a fost prezentă week-end-ul trecut în comuna Roşia Montană, unde sâmbătă dimineaţă a dat startul celei de-a IV-a ediţii a Maratonului Pachamama Roşia Montană.

Semnatura eletronica CertDigital

Maratonul Pachamama Roşia Montană a fost structurat pe patru categorii de alergare: maraton, semimaraton, cros 10 km şi cursa copiilor. Competiţia a cuprins diferite variaţii de altitudine şi s-a desfăşurat pe poteci înguste, drumuri comunale şi porţiuni de asfalt, adresându-se atât iubitorilor de alergare montană, stradală, cât şi împătimiţilor de istorie şi geografie a României care au putut admira cadrul natural deosebit din această zonă.
Startul curselor s-a dat în dimineaţa zilei de 23 iulie, de la ora 7.30 de la Monumentul Eroilor şi a fost oficiat de campioana Constantina Diţă. Câştigătorii competiţiei s-au bucurat de diferite premii oferite de sponsori, între care se regăsesc produse locale, diferite alimente şi băuturi naturale.
dita2“Am ales Roşia Montană ca punct de organizare a maratonului, deoarece considerăm această localitate locul de renaştere a conştiinţei ecologice din România. Acest maraton oferă alergătorilor un sentiment de libertate, de abandonare a sinelui şi de trăire la unison cu natura, simţindu-se una cu întregul datorită energiei emanate de cadrul natural, de bogăţiile din subsol şi de iubirea localnicilor pentru pământul lor. Maratonul Pachamama Roşia Montană oferă: cadrul natural extraordinar; istoria milenară a acestei localităţi minunate; prezenţa campioanei noastre olimpice la maraton, doamna Constantina Diţă; seara energizantă de după eveniment cu Pasta Party, concert de muzică folk şi foc de tabără; turul de a doua zi al celor mai frumoase monumente naturale ale Roşiei Montane; întâlnirea cu localnicii şi cunoaşterea proiectelor locale, precum Made in Roşia, Adoptă o Casă sau Vizitaţi Roşia Montană”, au transmis organizatorii cu câteva zile înaintea competiţiei.
Constantina Diţă este campioana olimpică de la Beijing la proba de Maraton, din anul 2008. Aceasta s-a născut în comuna Turburea, însă de câţiva ani este stabilită în Statele Unite ale Americii.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL