Monden, Societate

Grigore Leşe, în concert la Târgu-Jiu

 | 14 martie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Cei 59 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui sculptor gorjean Constantin Brâncuşi vor fi marcaţi aşa cum se cuvine pe 16 martie, la Târgu-Jiu, prin expoziţii, prezentare de film şi un spectacol impresionant.

Semnatura eletronica CertDigital

Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, Institutul Cultural Român şi Filiala locală a UAP România, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Gorj “Alexandru Ştefulescu” organizează miercuri, 16 martie 2016, manifestarea “Brâncuşi – Dincolo de timp”, cu ocazia împlinirii a 59 de ani de la trecerea în eternitate a marelui sculptor român, Constantin Brâncuşi.
Astfel, miercuri, începând cu ora 15.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu, va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură “Tekar”, autor Tajó, membru al Filialei Timişoara a UAP din România – prezintă dr. în arte vizuale Kelemen Gabriel. În aceeaşi zi, de la ora 19.00, la complexul de pe Insuliţa Jiului, se va lansa filmul de prezentare a Ansamblului Monumental “Calea Eroilor”, în regia lui Cornel Mihalache. Seara va continua cu spectacolul “Calea Îngerului Uman”. Muzica şi conceptul artistic – Mihaela Vosganian. Invitaţi: Grigore Leşe, Cristian Lupeş, actorul Mihai Niţu, grupul de muzică şi dans contemporan Interart şi Cvartetul Passione. Coregrafia – Liliana Iorgulescu; proiecţie video – Mihai Cucu. Intrarea se face pe bază de invitaţii. “Vă informăm că invitaţiile la evenimentul «Brâncuşi – Dincolo de timp» sunt distribuite gratuit prin Centrul Pentru Informarea Cetăţenilor din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, precum şi prin Centrul Brâncuşi din Parcul Central”, au transmis reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL