Morega: ”Mai ușor cu presiunea politică asupra CEO. Le recomand celor care îl susțin pe Ciurel să-l ia consilierul lor!”

În cadrul ultimei conferințe de presă pe acest an a Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice(IAIPP), președintele acestui for, Dan Morega, a prezentat pe larg situația economică a țării înainte și după ultimele modificări legislative, promovate de actualul Guvern. Morega s-a arătat de părere că măsurile respective nu provoacă decât dezastru, criticând totodată faptul că România în loc să crească în topul țărilor civilizate, scade vertiginos. În acest context, Morega a vorbit și despre imixtiunea politicului în Complexul Energetic Oltenia, despre mult discutata revenire în companie a fostului manager Laurențiu Ciurel, PE LINIA Partidului Social-Democrat, dar a și prezentat un sondaj de opinie care poziționează PSD pe un loc fruntaș, la nivel județean.

Morega a făcut publică și o informație vehiculată, pe surse, la nivel județean, cum că, în urmă cu ceva timp, directorul general al CE Oltenia, Sorin Boza, și-ar fi scris și înaintat demisia din funcție. Cu greu, Boza, sătul de ordinele politice primite de pe mai multe paliere, a fost făcut să se răzgândească, a mai anunțat Morega, aflat de partea managerului companiei de stat. Cel care l-ar fi făcut pe Boza să dea înapoi ar fi fost secretarul de stat, Doru Vișan, a mai anunțat președintele IAIPP. “Atrag atenția foarte serios în legătură cu imixtiunea politică din Complexul Energetic Oltenia, imixtiune care, în ultima perioadă, se vede tot mai bine, nu doar de mine și de dumneavoastră, ci de mulți alți cetățeni. Au adus aici(n.r. în Complexul Energetic Oltenia) mai mulți indivizi de la Dolj, atât de la ALDE pe linia deputatului Cupă, cât și de la PSD pe linia Olguța Vasilescu -Manda. Vreau să le atrag atenția liderilor PSD de la Gorj să pună capăt acestor angajări, a tot felul de fripturiști și de lipitori de afișe. Mai mult, să-și aducă aminte de perioada lui Ciurel când de fapt, folosind complexul politic, Ponta, Ciurel și Călinoiu au dus compania în dezastru. Cer, de asemenea, să se termine cu presiunile asupra managementului superior, deoarece probabil știți majoritatea, dar o spun și eu din sursă sigură, și am discutat asta și cu secretarul de stat, Doru Vișan, care mi-a spus că abia l-a lămurit pe Boza să-și retragă demisia din funcție. Sorin Boza și-a înaintat demisia și a spus, de altfel și public, că el nu a venit să rămână aici definitiv și oricând poate pleca din Gorj”, a spus Morega.

Ciurel, șef de cabinet?!
Președintele IAIPP a explicat că o revenire a lui Ciurel în CEO nu se putea face în funcția de director al SE Rovinari, deoarece anchetatorii i-au interzis acestuia să reocupe o funcție de decizie în această structură energetică. “Nu înțeleg de ce atâta preocupare pentru asigurarea lui Ciurel cu un loc de muncă în CEO când justiția a stopat numirea sa într-o funcție de conducere, nu actualii conducători ai societății de stat”, a subliniat Morega. De altfel, fostul deputat le-a indicat senatorului Florin Cârciumaru și președintelui CJ Gorj, Cosmin Popescu, să-l angajeze pe Ciurel la cabinetele lor, dacă tot consideră că fostul manager trebuie să fie angajat într-o poziție de răspundere și vizibilitate.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here