Motrenii nu mai vor căldură din cauza datoriilor neachitate la UATAA

Temperaturile scăzute din ultimele zile nu i-au determinat pe locuitorii municipiului Motru să solicite asociațiilor de proprietari furnizarea căldurii de la UATAA. Locatarii blocurilor din municipiu preferă să tremure de frig în case, deoarece au acumulat oricum datorii mari pentru căldura avută în această iarnă, debitele urmând să fie achitate cu greu în următoarele luni. Directorul UATAA, Eugen Corcoață, susține că uzina oferă, în prezent, apă caldă menajeră asociațiilor de proprietari din municipiu dar și faptul că poate, în ciuda datoriilor populației de peste 240 de miliarde de lei vechi, să furnizeze și căldură, cu condiția să existe cereri, în acest sens.

Căldura pentru cetățenii municipiului Motru a fost oprită în ultima zi a lunii martie, asta deoarece au existat cereri din partea asociațiilor de proprietari.
Nimeni nu se gândea însă, luna trecută, că de Paști iarna va reveni, astfel că cetățenii municipiului au preferat frigul în schimbul costurilor ridicate la asociație. Din acest motiv, în ciuda faptului că în ultimele nopți la Motru s-au înregistrat cel mult cinci grade Celsius, iar ziua maxim zece, nicio asociație nu a cerut UATAA furnizarea agentului termic.
“Noi funcționăm în parametrii normali, producem agent termic cu puterea de șase gigacalorii, avem posibilități oricând să asigurăm încălzirea pentru cetățeni. Dar, până în prezent, asociațiile din Motru nu ne-au cerut căldură, deși noi putem să le asigurăm agent termic în aceleași condiții în care oferim apă caldă. Locatarii nu vor căldură, deoarece știu, cu siguranță, ce debite au acumulat în această iarnă, datoriile fiind plătite în următoarele luni. În ceea ce privește școlile și grădinițele este bine că valul de frig a venit în vacanță, unitățile fiind închise”, a declarat Eugen Corcoață, directorul UATAA Motru.
Uzina are cărbunele necesar inclusiv pentru luna mai. Lignitul a fost achiziționat de la carierele miniere CEO de lângă localitate. În Motru există 17 asociaţii de proprietari, totalizând 6.400 de apartamente.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here