Municipalitatea târgujiană a pregătit programul specific Sărbătorilor de iarnă

Autorităţile locale din Târgu Jiu au început pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă! Planul acţiunilor Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu pentru luna decembrie a fost aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Local.

 

Luna decembrie va fi una bogată în activităţi la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Prin DPPS, se vor acorda familiilor cu venituri de până la 300 de lei net/membru de familie tichete sociale, cu o valoare nominală de 30 de lei, urmând a fi acordate maxim 2.106 tichete, bugetul disponibil pentru acordarea tichetelor de Crăciun fiind de 63.190 de lei. De asemenea, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, municipalitatea va organiza aceeaşi masă tradiţională cu fasole şi cârnaţi, murături şi vin fiert, la un restaurant din Târgu-Jiu, suma aprobată în acest sens din bugetul local fiind de 22.000 de lei. Tot pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, 9.000 de lei se vor cheltui pentru deplasarea la manifestările de la Alba Iulia a două autocare cu studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu şi a altor două autocare cu pensionari ce sunt înscrişi la Cluburile vârstei a treia din municipiu.

O altă acţiune desfăşurată prin intermediul DPPS Târgu-Jiu va fi, şi în acest an, aceea de acordare a unor pachete cu alimente tradiţionale, împreună cu un brăduţ împodobit, pentru 50 de familii defavorizate din municipiu. Bugetul alocat pentru această acţiune este de 8.734 de lei, valoarea maximă a unui pachet situându-se la suma de circa 170 de lei.

Nici în acest an nu vor fi uitate persoanele fără adăpost, cazate la Casa Iris, pentru care Primăria Târgu-Jiu va organiza deja tradiţionalul Revelion al Solidarităţii. Totodată, de Revelion, cei ce se vor afla cazaţi la Casa Iris vor avea parte de un meniu tradiţional, bugetul disponibil pentru aceste acţiuni fiind de 1.528,89 de lei.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here