Noi premii ale pianiștilor la Concursul Național de la Râmnicu Vâlcea, „Pianul, a II-a pasiune”

Școala Populară de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Liceul de Arte ”Victor Giuleanu” și I.S.J. Vâlcea au găzduit pe 31 martie și 1 aprilie, cea de-a III-a ediție a Concursului Național ”Pianul, a II-a pasiune”, destinată, până la această ediție exclusiv elevilor claselor V-XII, care studiază pianul ca instrument secundar sau complementar.
Începând cu această ediție, competiția s-a extins, incluzând și elevii claselor I-VIII care studiază pianul ca instrument principal. La această competiție au participat și câțiva dintre elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, care s-au întors, ca de fiecare dată, cu rezultate remarcabile. Astfel, la secțiunea pian principal, Dalian-Adrian Bumbescu, clasa I și Maya Uscătescu clasa a II-a, profesor Alina-Diana Betej, au obținut premiul I și diplomă de excelență. La secțiunea pian complementar, alți doi concurenți s-au întors victorioși. Este vorba despre Mihai-Cătălin Turbatu, clasa a IX-a, profesor Silvia Diaconescu, care a câștigat un premiu de excelență și trofeul categoriei de vârstă și despre Evelin Oprea, clasa a IX-a, profesor Maria Cambrea, care a primit premiul II și diplomă de merit.
Președintele juriului a fost Carmen Enescu Botezatu, lector univ.dr. la Universitatea Națională de Muzică din București.
Eugenia – Liliana Ștefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here