Numărul virozelor a crescut după începerea anului şcolar

410

În ultima lună, după debutul anului şcolar, tot mai mulţi copii au ajuns la medic în ultimele zile, fiind diagnosticaţi cu viroze. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj confirmă că a crescut numărul cazurilor confirmate de viroză, însă spun că acest lucru este normal dat fiind faptul că a început şcoala şi riscul îmbolnăvirilor este mai mare. Aceştia spun că trebuie să ne luăm măsuri de protecţie pentru a evita îmbolnăvirea.

Toamna reprezintă perioada în care tot mai multe persoane ajung la medic, cu atât mai mult cu cât a început şi anul şcolar, iar în colectivităţi riscul îmbolnăvirilor este mai mare. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj confirmă faptul că în ultima perioadă au început să apară tot mai multe cazuri de viroze, puse pe seama schimbărilor bruşte de temperatură. „Virozele au început să se înmulţească, mai ales acum, după ce a debutat noul an şcolar şi copiii frecventează colectivităţile”, declară purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Deşi se pare că sunt în limite normale, virozele sunt totuşi o primă atenţionare, un motiv în plus pentru care trebuie să se ţină cont de sfaturile medicilor.

Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirilor
Specialiştii ne învaţă cum să ne protejăm sănătatea în primele zile de toamnă; organismul se adaptează la schimbările dure de vreme în două săptămâni. Este bine să ne luăm oarecare măsuri de prevenire a îmbolnăvirii şi acestea ar fi: înlocuirea tricoului cu o bluză cu mânecă lungă, evitarea expunerii îndelungate la frig, pentru că din cauza frigului şi a umezelii, mucoasa nazală se congestionează şi devine vulnerabilă la infecţii, precum guturaiul. În această perioadă, pentru a evita îmbolnăvirea sau agravarea problemelor de sănătate deja existente, este recomandat să se evite diferenţele mari de temperatură, să se adopte vestimentaţii adecvate dimineţilor reci şi aşa mai departe. „În special cardiacii, cei cu probleme vasculare şi cei cu afecţiuni neurologice trebuie să-şi ia măsuri pentru a-şi proteja sănătatea. Trebuie evitate diferenţele foarte mari de temperatură. Trebuie să se îmbrace adecvat dimineaţa, chiar dacă spre după-amiază temperaturile cresc foarte mult”, menţionează medicul Mihai Moisescu. Pentru a ne adapta schimbărilor de sezon mai uşor, fără a întâmpina probleme de sănătate, este bine să se urmeze recomandările specialiştilor, iar cei care simt că starea lor de sănătate se alterează trebuie să se prezinte, obligatoriu, la medic.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here