Ora revanșei

Pandurii – Dinamo, de departe cel mai lung duel fotbalistic al anului 2015 în Liga 1, își desfășoară episodul cu numărul 7. Gorjenii sunt în avantaj în ceea ce privește bilanțul primelor șase dispute grație celor trei victorii din primăvară, dar Dinamo a replicat în partea a doua a anului, iar meciul de sâmbătă poate fi cel care va înclina balanța într-o parte sau alta.

Meciurile dintre Pandurii și Dinamo nu au rămas în niciun fel datoare în acest an. Nu mai puțin de 23 de goluri s-au marcat în cele șase meciuri, rezultând o medie de aproape patru goluri pe partidă, însă a fost vorba și de multe răsturnări de scor și de rezultate stabilite pe final de meci, ceea ce a făcut din acest duel o bună propagandă pentru fotbalul din Liga 1. Pandurii a început acest duel cu trei victorii consecutive, 3-2 în campionat și apoi 2-1 și 3-1 în Cupa Ligii, dar sezonul 2015-2016 este favorabil dinamoviștilor, care au eliminat Pandurii din Cupa Ligii după un 2-0 la Severin, dar și din Cupa României, învingând cu 3-2 tot pe terenul echipei gorjene. În campionat, meciul s-a încheiat cu o remiză, scor 2-2, cu un gol marcat de Dinamo în ultimele secvențe ale prelungirilor, după un fault la portar. De aici se pleacă în meciul cu numărul șapte al anului între Dinamo și Pandurii, meci de la care gorjenii vor și revanșa pentru ultimele trei întâlniri. Nu trebuie omis nici faptul că Pandurii, în meciurile disputate în această toamnă în Cupa României și Cupa Ligii, a folosit garnituri cu mulți jucători mai puțin utilizați de Edi Iordănescu în partidele de campionat, ceea ce a facilitat, într-un fel sau altul, misiunea dinamovistă. “Noi, la începutul anului, i-am bătut de trei ori, ei stau mai bine în acest sezon, însă sunt statistici și nu afectează cu nimic perspectiva și vânăm punctele puse în joc, contează mai puțin împotriva cui le luăm, important este să le punem în clasament”, sună prefața acestui meci făcută de antrenorul Pandurilor, Edi Iordănescu.

Se cunosc foarte bine
Numărul mare de jocuri dintre cele două echipe într-o perioadă de timp relativ scurtă face ca între cele două echipe să nu existe prea multe secrete. Edi Iordănescu spune că duelul se dă între echipe de valori apropiate, iar cine va reuși să fie mai eficient va câștiga: “Ne așteptăm la o opoziție importantă, Dinamo are o formă de moment foarte bună, au jucători de valoare, au obiectiv similar nouă și care în ultimele meciuri au acumulat puncte. Îi știm destul de bine, le știm punctele forte, vulnerabilitățile, sunt jucători care pot face diferența în orice moment, așa că trebuie să fim foarte atenți. Pregătim jocul în detaliu, mergem cu lecția învățată. Trebuie să fim eficienți și să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Pandurii – cu Hora, Dinamo – fără Gnohere
După ce a suferit extraordinar de mult din cauza absenței lui Hora, Pandurii se va putea baza în Groapă pe serviciile golgheterului Ligii 1. Dacă Pandurii își are vârful de lance pregătit pentru acest duel, Dinamo va evolua fără cel mai bun atacant al său, Gnohere fiind suspendat pentru acest joc. Edi Iordănescu nu vede în absența lui Gnohere un dezavantaj la fel de mare cum a fost cea a lui Hora în echipa sa în runda precedentă: “Cu siguranță contează absența lui Gnohere, dar au soluții. Spre deosebire de noi care am improvizat la o improvizație, Hora fiind o improvizație în atac, iar la meciul cu Botoșani am improvizat din nou în lipsa lui Hora, Dinamo are soluții. Dacă nu este Gnohere va fi Essombe, se aseamănă foarte mult, este chiar mobil, e un jucător decisiv. Nu le plâng de milă”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Dinamo București – Pandurii Târgu Jiu
Stadion “Dinamo”, București, sâmbătă, ora 20.30
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV
Echipe probabile:
Dinamo: Cerniauskas – Fai, Marc, Mevlja, St. Filip – Anton, Vojnovic – Matei, Rotariu, Palic – Essombe. Antrenor: Mircea Rednic.
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Erico, Filippetto, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Nicoară, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Cine va arbitra?
Cu o importanță deosebită pentru clasamentul Ligii 1 în partea sa superioară, meciul dintre Dinamo și Pandurii ar trebui să beneficieze și de o brigadă de arbitri capabilă să se ridice la nivelul pe care acest derby îl stabilește. Meciul din turul campionatului a lăsat un gust amar gorjenilor prin acel gol marcat în prelungiri după un fault asupra portarului, iar mai recent, în returul sezonului regulat, Pandurii a avut nemulțumiri legate de prestațiile arbitrilor la meciurile de acasă cu FC Voluntari și cel din deplasare cu CSMS Iași, la ultimul fiind clar dezavantajată de Marius Avram. Deși toate lucrurile păreau să conducă spre o pedeapsă pentru acest arbitru, Avram a fost lăsat să arbitreze două meciuri internaționale după care a fost recompensat de conducerea CCA cu un derby, Steaua – CSU Craiova. Edi Iordănescu spune că așteaptă echidistanță de la orice arbitru care va fi trimis să oficieze la meciul din Ștefan cel Mare, dar și că a fost mirat atunci când Avram a primit pe mână, foarte curând după meciul de la Iași, un meci în Liga 1: “Încerc să mă concentrez să fim cu capul la ce avem de făcut, să lăsăm în parte arbitrajul pentru că nu-l putem influența. Avem arbitrii buni și foarte buni, au fost și greșeli, trebuie să ținem capul sus să fim noi așa cum trebuie pe teren, iar dacă vor fi greșeli, le vor analiza cei care trebuie. Și mie mi s-a părut un pic ciudat delegarea lui Avram la Steaua-CSU. Nu interpretez, e departe de mine gândul că ar fi fost ceva pus la cale. Sper ca Avram să fi prins doar o zi neinspirată la Iași, poate a avut horoscopul mai prost în ziua respectivă. Dacă ne va mai arbitra, sper să nu se gândească la ce a fost, nu avem nevoie de decizii care să repare moral ce a fost la Iași. E un arbitru cu experiență, are multe meciuri la activ, să primeze fairplay-ul și spectacolul”, a declarat Edi Iordănescu.

“Avem foarte multe argumente să fim motivaţi la maxim în meciul cu Dinamo, există istoricul recent al întâlnirilor. Prima parte a anului a fost de partea noastră, apoi de partea lor, avem oarece frustrări pentru că ne-au egalat în ultima secundă, dar fotbalul se joacă până în ultima secundă şi nu sunt reproşuri. Ne batem la acelaşi obiectiv, aşa că ne dorim foarte mult să câştigăm la Dinamo. Suntem conştienţi că Mircea Rednic a reuşit să formeze rapid o echipă bună a campionatului, dar suntem înaintea lor în clasament şi ne dorim ca până în vară aşa să rămânem”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here