Pantofi ungureşti, fără acte în pieţele din Gorj

pantofiÎn ultimele zile, comisarii Gărzii Financiare Gorj au efectuat un număr de 53 de controale la agenţii economici din judeţ, iar 27 dintre acestea s-au soldat cu amenzi contravenţionale în valoare de 37.129 de lei şi confiscări de bunuri şi sume în valoare de 10.794 de lei.

Toţi aceşti bani au fost viraţi la bugetul general consolidat al statului.

În timpul unei verificări încrucişate privind achiziţiile intracomunitare de bunuri a fost identificat un agent economic care achiziţionase din Ungaria un număr de 264 de perechi de pantofi pentru care nu a putut prezenta documente legale de intrare în gestiune a mărfurilor. Drept urmare, oamenii legii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 6.000 de lei şi s-a dispus confiscarea celor 264 de perechi de pantofi evaluate la suma de 6.000 de lei.

De asemenea, un agent economic din municipiul Motru ce avea un cafe-bar a fost surprins în cadrul unei acţiuni de noapte că introdusese în gestiune băuturi alcoolice în valoare de 2.016 lei fără documente legale de provenienţă. Asupra acestuia, comisarii gorjeni ai Gărzii Financiare au dispus amendarea sa cu 6.000 de lei şi confiscarea contravalorii băuturilor alcoolice comercializate fără acte de provenienţă.

Alte amenzi în valoare de 7.000 de lei au fost aplicate unui număr de cinci agenţi economici care nu utilizau corespunzător casele de marcat fiscale. În cazul a doi dintre aceştia, oamenii legii au dispus suspendarea activităţii de comerţ cu amănuntul până la dotarea cu aparat electronic de marcat fiscal.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here