Parcul auto al CEO se întreține cu 780.000 de lei

O săptămână și jumătate, atât mai au de așteptat mașinile din parcul auto al Complexului Energetic Oltenia până când administrația va găsi o firmă dispusă să repare și să întrețină mașinile companiei, pentru o sumă apropiată de 780.000 de lei. Asta deoarece serviciile de reparare și întreținere ale mașinilor șefilor din societatea de stat, scoase la licitație din 9 noiembrie, vor avea un câștigător prin SEAP, procedura de încredințare urmând să aibă loc în nouă zile.

În Parcul auto al CE Oltenia se găsesc câteva zeci de mașini, unele mai noi și performante, altele ușor mai vechi, care deservesc însă membri ai Directoratului, directori de direcții, șefi din EMC-uri, șefi de cariere și șefi adjuncți de cariere. Este vorba despre Dacii Duster, VW Passat și Touareg. “Sorin Boza, directorul general, a spus, inițial, că va limita accesul la aceste mașini pentru directorii și șefii companiei, dar în final au ajuns jeepurile și la dispoziția șefilor din cariere. Eu chiar am crezut că doar membrii Directoratului și șefii de EMC-uri vor avea la dispoziție aceste mașini, dar s-a dovedit că sunt doar promisiuni populiste”, a declarat Nicu Bunoaica, lider al Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul Carierei Lupoaia. De altfel de aceleași mașini, dar și de privilegii constând în mașini vorbea, anul trecut, și liderul Gabriel Căldărușe. În aprilie anul trecut, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, declara că directorii fostului manager general al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, aduşi din Bucureşti, ar fi ajuns să se certe între ei pe privilegii. Unii, potrivit lui Căldărușe, au ajuns atunci să se certe pentru simplu motiv că nu aveau loc de parcare în fața companiei de stat, acestea fiind rezervate numai pentru posesorii de mașini de serviciu, dar și pentru bolizii directorilor cu salarii consistente. “Acelaşi lucru s-a întâmplat săptămâna trecută cu nişte domni. A fost o bătălie care ia Touareg-urile, care ia Passat-urile. Erau încântaţi de maşini… biroul frumos. S-au certat pe maşini, pentru că fiecare voia una cât mai bună”, a mai declarat preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Chiar și ITP-ul
Pentru aceste mașini bune, măr al discordiei, anul trecut, între directori, CEO se pregătește să investească în jur de 780.000 de lei. Mai exact, banii se vor duce nu doar pe întreținerea mașinilor din parcul auto al companiei, ci pe reparațiile respectivelor autovehicule și nu numai. “Repararea și întreținerea autovehiculelor din parcul SC CE Oltenia SA, constând în reparații, revizii și întreținere a autoturismelor de diverse mărci, inclusiv inspecții tehnice periodice (ITP)”, se arată în anunțul CEO, postat în SEAP. Câștigătorul licitației va fi stabilit pe 24 noiembrie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here