Părinții au prezentat dovezile indolenței de la Creșa nr.4 Târgu-Jiu: Mâncarea copiilor de nici trei ani era arsă, prea dulce ori prea sărată

1286

După controlul inspectorilor sanitari la Creșa nr.4 din Târgu-Jiu, verificare în urma căreia asistenta-șefă a fost sancționată cu un avertisment, părinții, care au sesizat neregulile organelor de control, au făcut publice fotografii din bucătăria instituției de învățământ. De altfel, aparținătorii au demonstrat că mâncarea micuților care au doi, trei ani era arsă tot timpul, că oalele nu erau spălate de arsură, dar cu toate acestea în ele se pregătea apoi ciorbă, că ceaiul copiilor era exagerat de dulce și că, uneori, preparatele erau exagerat de sărate. S-a menționat că în același grup alimentar impropriu se pregătea și hrana preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Târgu-Jiu, fiind subliniate tensiunile permanente din rândul personalului.

O parte dintre părinții copiilor de la creșa respectivă din Târgu-Jiu au luat poziție în fața tensiunilor existente în bucătăria comună a celor două unități de învățământ. Au făcut o plângere la DSP Gorj în care au demonstrat că se tem pentru sănătatea copiilor lor, atât timp cât micuții, cu vârsta de până în trei ani, mănâncă hrană arsă, prea dulce ori prea sărată, cu prea mult bulion.
“Fotografiile arată cum se gătește pentru copiii de la Creșa Nr. 4 din Târgu Jiu (zona Griviței). Grupul alimentar este unul comun cu Căminul cu Program Prelungit Nr. 1. Mâncare prinsă, paste arse, mâncare în oale arse, înnegrite de la… Oare ce gust are o astfel de mâncare? Cum o percep micuții și cât de bună e? Poate pentru porci e delicioasă, dar pentru copii NU, dar ei nu vorbesc prea bine (unii doar gânguresc) că sunt mici și astfel nu pot povesti! Dispreț profund pentru copiii cei mai mici dați în grija statului cât timp părinții stau la serviciu”, a postat, revoltată, o mămică.
“Doamnelor, care pregătiți mâncarea pentru copiii de până la 3 ani, tot așa gătiți și pentru copiii dumneavoastră, pentru propriile familii? Am înțeles că dați ceaiul îndulcit fierbând zahărul odată cu apa? E sănătos pentru copiii de câteva luni până la cei de 3 ani? Că sărați prea tare mâncarea! Că puneți prea mult bulion! Cu ce se ocupă cei plătiți să vegheze la respectarea normelor de hrănire în respectiva creșă ? Cine verifică aceste aspecte, de câte ori? Cu toții sunteți responsabili! Pasați vina dintr-o parte în alta, în loc să vă faceți datoria”, a mai spus unul dintre părinții care au cerut control în bucătăria celor două unități educaționale din municipiu.

Infirmierele șterg copiii, spală vase și lenjerii
Părinții atrag atenția că acest conflict existent în grădiniță le face rău copiilor ca și alte neînțelegeri legate de obligațiile personalului. “De câteva săptămâni mocnește un conflict între personalul Creșei Nr. 4 și cel al Căminului cu Program Prelungit ( directoare, bucătărese etc.), aflate în aceeași clădire, pe tema cine spală cele două oale în care se transportă mâncarea de la bucătărie în spațiul unde mănâncă micuții de la creșă. Personalul de la creșă este deficitar. Dacă o salariată de aici pleacă la bucătărie, ar rămâne o colegă să supravegheze toții copiii. Ce să facă una mai întâi la atâția copii cât timp cealaltă curăță oalele pe care le-ați văzut în imagini. Tot angajatele de la creșă spală vasele copiilor în care le este servită mâncarea; tot ele spală lenjeriile de la pătuțuri într-o mașină de spălat aflată lângă toalete, iar ocupația lor este strict legată de supravegherea copiilor. Cu aceleași mâini cu care îi schimbă pe copii de pampers li s-a impus să spele și celebrele două oale. De norme de igienă ați auzit? Atenție la atribuțiile din fișa de post! Trebuie respectate!”, li se mai atrage atenția conducerii instituției de învățământ, știut fiind că aici au mai fost probleme legate de pătuțuri, spațiu insuficient și igienă. De altfel, Gorjeanul a relatat în urmă cu câteva zile că inspectorii sanitari au sancționat asistenta șefă a creșei pentru neregulile găsite în bucătăria comună, verificatorii găsind și alte deficiențe care trebuie remediate într-un timp scurt. Părinții cer și Primăriei Târgu-Jiu să aibă o poziție în această problemă care afectează comunitatea.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Să se verifice la creșă. Doamnele nu muncesc atât cât le plângeți. Stau cu 15 copii în creșă, 8 angajați (deci un angajat la doi copii). Risipa banului public!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here