Participare slabă a șomerilor la Bursa generală a locurilor de muncă, de la Târgu-Jiu

Nici 500 de gorjeni nu s-au prezentat, vineri dimineaţă, la Bursa generală a locurilor de muncă, ce a avut loc la Complexul Debarcader al Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a pus la dispoziţia şomerilor, prin angajatorii contactaţi, joburi din domenii diverse, de la confecţioneri îmbrăcăminte şi până la agenţi de vânzări sau patiseri.

Cu o ofertă diversificată şi cu peste 200 de angajatori contactaţi, AJOFM Gorj a venit, din nou în ajutorul celor care îşi doresc un loc de muncă, în cursul zilei de vineri, 7 aprilie, prin organizarea tradiționalului eveniment Bursa generală a locurilor de muncă. “Prin această măsură activă de combatere a șomajului s-a oferit posibilitatea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a se întalni în mod direct cu agenții economici angajatori și de a purta discuții preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), scopul final fiind angajarea unui numar cât mai mare de persoane pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale. Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, ce să poată acoperi o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactați mai mult de 200 de agenți economici din județ”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

33 de gorjeni, angajați pe loc
Din totalul meseriilor puse la bătaie la evenimentul organizat vineri de AJOFM Gorj, amintim: lucrător gestionar, lăcătuş mecanic, sudor, strungar, agent de securitate, şofer, barman, ospătar, bucătar, muncitor necalificat, electrician, inginer, agent/inspector asigurare, farmacist, controlor calitate, mecanic auto, tehnician, operator calculator, cameristă, confecţioner îmbrăcăminte, operator maşini, frezor, prelucrător prin aşchiere, tehnician industrie textilă. În ciudata faptului că participarea șomerilor nu a fost una numeroasă, peste 300 de persoane au fost selectate de angajatori în vederea efectuării unei probe de lucru ori a unui interviu. “În ziua desfășurării Bursei generale a locurilor de muncă, au fost prezenți un număr de 67 de agenți economici care au oferit un total de 1.089 de locuri de muncă, numărul participanților fiind de 493 de persoane. În urma participării la această acțiune au fost încadrate pe loc un numar de 33 de persoane pe meseriile de operatori mașini textile, lucrători gestionari, agenți de pază, manipulanți marfă, instalatori, agent de vânzări, mecanic utilaje, muncitor necalificat, fochist, iar un alte 311 persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă”, a completat Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here