Patru cursuri de formare profesională pentru şomerii gorjeni

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în această, lună un număr de 203 programe de formare profesională pentru 3.922 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

Judeţele în care, în luna iunie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Bihor (370 de persoane), Neamţ (184 de persoane), Hunedoara (168 de persoane), Bucureşti (160 de persoane), Covasna (158 de persoane). La nivelul judeţului nostru, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează în luna curentă patru cursuri de formare profesională în următoarele meserii: agent de securitate, ospătar, manager în activitatea de turism şi lucrător în comerţ.
La fiecare dintre aceste programe de formare profesională, este aşteptată o prezenţă de circa 25 de persoane. Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.

Zeci de joburi vacante
În aceste zile, conform unei situaţii publicate pe site-ul AJOFM, şomerii din judeţ îşi pot găsi un job, fiind disponibile zeci de locuri de muncă declarate vacante de către angajatori. Astfel, se caută: agent de vânzări, arhivar, barman, bucătar, casier valută, confecţioner îmbrăcăminte, funcţionar administrativ, lăcătuş mecanic, inginer electromecanic, îngrijitor la domiciliu, lucrător gestionar, instalator apă-canal, ospătar, spălător vehicule, mecanic utilaj, muncitor necalificat în silvicultură, stivuitorist, tehnician mecanic, tehnoredactor, muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here