Pe motive de rudenie – O candidată la funcția de director adjunct al Direcției Publice de Venituri a schimbat comisia de concurs

Primăria Târgu Jiu (Str. Constantin Brâncuși nr. 19)

Concursul de promovare pe postul de director adjunct la Direcția Publică de Venituri din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, care începe astăzi cu proba scrisă, este unul controversat în cadrul instituției, asta mai ales după ce vineri comisia de concurs a fost schimbată la cererea scrisă a uneia dintre candidate. Din cadrul comisiei a fost eliminată astfel directoarea economică a primăriei, Narcisa Cristea, dar și directoarea Direcției Publice de Venituri, Mariana Budulan. Candidata reclamantă, cunoscută cu probleme disciplinare în cadrul primăriei, a motivat că cele două ar fi rude cu contracandidata și colega ei, Adriana Ștefania Cîrstea.

Pentru postul vacant de director adjunct s-au înscris două candidate, ambele angajate ale Primăriei Târgu-Jiu, mai exact ale Direcției Publice de Venituri. Este vorba despre Adriana Ștefania Cîrstea, juristă a instituției, și despre Florentina Elena Popescu, angajată a Serviciului Concesionări, ultima cercetată pentru mai multe abateri disciplinare la locul de muncă. Ambele au trecut însă proba de dosar pe data de 15 ianuarie 2018.

Rude după bunici…
Popescu a contestat în scris însă vineri, că, în opinia sa, din comisia de concurs fac parte două persoane, care sunt rude cu contracandidata sa. Aceasta le-a nominalizat pe Narcisa Cristea și pe Mariana Budulan, care au și fost scoase, vineri, din comisie și înlocuite cu Alina Elena Pițu, cea care ocupă în interimat postul de jurist-șef al primăriei, de la finalul lunii decembrie și cu Mădălina Petria, șefa Biroului Administrație publică locală. Schimbarea este asumată de către reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu care comunică prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției Anamaria Ianc că modificările din comisia de concurs s-au realizat conform legii. “S-a procedat la schimbarea comisiei la solicitarea scrisă a candidatei Popescu, care a menționat că două dintre membrele comisiei sunt rude mai îndepărtate cu contracandidata sa. Schimbarea a fost una conform legii”, a declarat, la solicitarea Gorjeanul, Anamaria Ianc. De altfel, purtătorul de cuvânt nu a negat că solicitanta Popescu a fost cercetată disciplinar pentru fapte ce au legătură cu serviciul. Nu se cunoaște însă cum și-a probat candidata solicitantă reclamația scrisă.

Nu e nepoata ei!
Se pare însă că șefa Florentinei Elena Popescu, Mariana Budulan, a negat în fața șefilor săi din primărie că Adriana Ștefania Cîrstea ar fi ruda sa. Astăzi la 10.30, în cadrul Primăriei Târgu-Jiu se susține proba scrisă.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Dna Budulan nu este ruda cu Adriana Cirstea iar dna Narcisa cu atat mai putin!
    Primaria sau mai exact domnul primar ar fi trebuit sa analizeze mai intai situatia si apoi sa dea crezare unor afirmatii nefondate!
    Este vai de capul lui daca a ajuns sa se uite in gura unora precum Popescu Florentina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here