Pedeapsă majorată, după ce și-a înjunghiat prietenul cu cioburile de la o sticlă

Un tânăr din Bălești, care a ajuns în spatele gratiilor în decembrie 2016 în urma unui scandal în care l-a înjunghiat pe un prieten de-al său cu cioburile de la o sticlă de bere, va sta în spatele gratiilor o perioadă mai mare de timp pe motiv că este recidivist. Vasile Mădălin Roșoiu a fost condamnat luna trecută, definitiv la 5 ani de închisoare pentru agresiunea respectivă, dar Serviciul de Probațiune Gorj a constatat că individul era recidivist și mai avea o condamnare de 1 an de zile cu suspendare într-un dosar în care a fost judecat pentru că a refuzat să îi fie prelevate probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia.

Pedeapsa era cu suspendare, dar pentru că, între timp, Roșoiu a comis tentativa de omor, a devenit una cu executare. Acum judecătorii au contopit cele două pedepse și au decis ca individul să execute în spatele gratiilor 5 ani și 4 luni de închisoare, pe numele său fiind emis un nou mandat, care să țină cont de această decizie.

Prin sentință magistrații au menținut interdicția ca inculpatul să se apropie de victima sa sau de a comunica sub vreo formă cu aceasta.

Nicolae Stamatoiu a ajuns la spital cu tăieturi grave la gât, după ce Roșoiu l-a atacat cu cioburile de la o sticlă de bere pe care a spart-o intenționat în barul în care amândoi se aflau în decembrie 2016. De atunci agresorul se află în spatele gratiilor, perioada respectivă fiindu-i scăzută din pedeapsa dispusă acum de judecători.
Gelu Ionescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here