Pensionabilii din CEO au primit preavizele! Termenul de preaviz se scurge din 26 aprilie și se termină după 20 de zile lucrătoare

Peste 600 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care îndeplinesc condițiile de pensionare și vor fi disponibilizați din 1 mai, au intrat în posesia, ieri, a preavizelor. Începând din 26 aprilie, respectivii angajați vor mai presta, pe hârtie, doar 20 de zile lucrătoare. Practic însă, salariații respectivi, de la jumătatea acestei săptămâni, nu vor mai veni la muncă. Angajații care vor părăsi CEO în mod voluntar nu mai au nevoie de preaviz.

Salariații de la Resurse Umane din CEO au pregătit documentele legate de intrarea în preaviz a pensionabililor din companie, încă dinainte de sărbătorile pascale. Abia ieri însă au fost trimise către persoanele vizate primele plicuri, conținând preavizele, adică faptul că aceștia vor mai fi plătiți din 26 aprilie, doar 20 de zile lucrătoare. Peste 600 de salariați din compania care numără peste 14.300 de angajați au primit aceste notificări, acești salariați urmând să nu mai revină la locurile de muncă, în aceste zile ei făcându-și lichidările, adică predând ceea ce au în inventar la unitățile unde au prestat.
Printre cei vizați de preavize sunt însă și 70 de salariați de la Cariera Husnicioara din Mehedinți, care nu se încadrează însă în niciunul dintre criteriile stabilite de administrație și sindicate, în urma negocierii adiționalului la CCM. Acești angajați vor fi, cu siguranță, scoși din calculele administrației care a pus în discuție reducerea astfel a activității unității miniere Husnicioara. Sindicatele nu sunt însă de acord cu acest demers și susțin că disponibilizați de aici vor fi doar pensionabilii.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here