Percheziții în Gorj și Dolj, la traficanți de persoane

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și polițiștii au efectuat, ieri dimineață, percheziții în județele Gorj şi Dolj, la suspecți de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor. Descinderile au fost făcute la Târgu-Jiu, Bumbești-Jiu, Runcu și la Răcari, în Dolj. Victimele, printre care şi minore, erau duse în Italia, fiind păcălite cu excursii sau locuri de muncă, după care erau obligate să întrețină relații sexuale contra cost. Surse din rândul anchetatorilor susțin că printre cei vizați se află și un bărbat recidivist, arestat într-o altă cauză, pentru trafic de droguri. ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu vara anului 2015, până în toamna anului 2016, luna noiembrie, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat bazat pe relații de rudenie și afinitate, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic de persoane minore și majore, proxenetism, spălare a banilor.
Din probatoriul administrat au rezultat indicii că în perioada menționată, membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existând situatii, în cazul persoanelor minore, în care acestia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false: act de identitate, procură notarială pentru însoțitor.
S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani.
Totodată, urmare activităţii infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora.
În cauză vor fi puse în aplicare un număr de trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Biroul Teritorial Gorj”, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT Gorj.
La acțiunea de prindere a suspecților au participat și ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, de la Inspectoratele Județene de Poliție Gorj și Dolj şi jandarmii, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here