Peste 1.000 de persoane au participat la cea de-a IV-a ediţie a Sărbătorii Nucului

sarbatoarea nucului (2)sarbatoarea nucului (2)Ediţia cu numărul IV a manifestării câmpeneşti Sărbătoarea Nucului s-a desfăşurat duminică, 14 iunie 2015. Aproape o mie de persoane au ajuns în Poiana cu Nuci de la intrarea pe Valea Susenilor pentru a participa la eveniment. Atmosfera de petrecere a fost asigurată de Ansamblul Artistic „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, de Nuţi şi Vasile Tapotă, dar şi de ansamblurile şcolilor Dobriţa şi Bîlta.

Ca şi în anii trecuţi, şi în acest an, Sărbătoarea Nucului a fost organizată de Consiliile de Administraţie ale Obştii Valea Susenilor şi Obştii Straja Grivele. Evenimentul s-a desfăşurat, la fel ca până acum, în Poiana cu Nuci de la intrarea pe Valea Susenilor. Organizatorii şi-au propus ca prin desfăşurarea evenimentului să contribuie la popularizarea zonei, în scopul dezvoltării turismului, această zonă fiind ideală pentru petrecerea timpului liber. O prezenţă inedită a avut-o vicepreşedintele Obştii Valea Susenilor, urcând pe scenă îmbrăcat cu un costum de boier, cu o vechime de aproape o sută de ani. „Am purtat un costum de boier, care nu a mai fost îmbrăcat de peste 45 de ani, având o vechime de aproape o sută de ani. Cu acest costum, în 1940, boierul Toma Măruţă a vorbit în Parlamentul României, în faţa Regilor României, despre însemnătatea căminelor culturale în satele româneşti. L-am purtat în memoria boierului Toma Măruţă, iniţiatorul obştilor de pe Valea Susenilor din perioada interbelică. Cele două tabele de drepturi şi aşezămintele acestora, în urma cărora s-au reconstituit Obştile Valea Susenilor şi Straja Grivele fiind scrise de acesta”, a declarat Ion Măruţă, vicepreşedintele Obştii Valea Susenilor.

O nouă ediţie de succes
Atmosfera de petrecere a fost asigurată de Ansamblul Artistic „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, de Nuţi şi Vasile Tapotă, dar şi de ansamblurile şcolilor Dobriţa şi Bîlta. Participanţii s-au simţit extraordinar de bine şi au apreciat că organizarea a fost foarte bună. Numai ploaia le-a stricat petrecerea, însă chiar şi aşa, cu toţii au apreciat că ediţia din acest an a fost una de succes.
Toma Măruţa, preşedintele Obştii Valea Susenilor le-a mulţumit participanţilor pentru prezenţă, luându-şi angajamentul public de a continua această manifestare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here