Peste 1.200 de lucrători MAI, mobilizaţi pentru alegerile parlamentare

La nivelul judeţului Gorj au fost luate toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor parlamentare. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al oamenilor legii. În acest sens, peste 1.200 de lucrători ai structurilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor asigura în judeţul Gorj un climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării procesului electoral.

Peste 1.200 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi angajaţi ai altor structuri ale M.A.I. sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de linişte şi legalitate. Pentru coordonarea activităţii forţelor Ministerului Administraţiei şi Internelor, la nivelul judeţului Gorj a fost elaborat un Plan de Măsuri pentru asigurarea ordinii publice, pe întreaga perioadă a campaniei pentru alegeri şi, în mod deosebit, în ziua votării, precum şi în zilele care premerg şi succed acesteia. Totodată, efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor vor asigura protecţia secţiilor de votare şi a dosarelor întocmite de birourile electorale pe timpul transportului acestora, precum şi pe timpul tipăririi, transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării. În condiţiile organizării unor adunări publice, structurile competente ale Jandarmeriei au obligaţia de a asigura ordinea şi siguranţa publică, protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice în condiţii de deplină legalitate. Poliţia locală asigură integritatea panourilor şi a afişelor electorale amplasate legal.

400 de lucrători MAI, pregătiţi să intervină în ziua alegerilor
Structurile aparţinând M.A.I. vor prelua paza secţiilor de votare în ziua de 8 decembrie 2012, începând cu ora 18.00. În cadrul circumscripţiei electorale judeţene Gorj au fost organizate un număr de 325 de secţii de votare, dispuse în 289 de locaţii, paza lor urmând a fi asigurată de 400 de poliţişti, 122 jandarmi, 216 lucrători ISU Gorj şi cadre de la alte structuri ale M.A.I. În ziua votului, peste 400 de lucrători ai unităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Gorj, din care 164 de poliţişti, 108 jandarmi şi 73 de poliţişti locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale şi vor fi în permanenţă pregătiţi să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru. Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în preziua şi în ziua alegerilor, vor fi constituite echipe operative formate din poliţişti care vor efectua cercetări în scopul soluţionării unor sesizări, incidente sau evenimente în legătură cu procesul electoral.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here