Peste două sute de îngrijiri la domiciliu, decontate de CJAS

De la începutul anului şi până în prezent, au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu 157 de gorjeni, fiind emise 251 decizii. Bugetul alocat pentru acest an este de 514.000 lei, suma decontată până la această dată fiind 247.316 lei. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că 40% dintre aceste îngrijiri s-au acordat pe Oncologie, 40% Neurologie – mai exact, accidente vasculare – şi 20% servicii chirurgicale.

Nouă furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu sunt în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. De la începutul anului, 157 de gorjeni au beneficiat de îngrijiri la domiciliu. „Bugetul alocat pentru acest an este de 514.000 lei, suma decontată până la această dată de la 1 ianuarie până în prezent fiind 247.316 lei. Au fost emise 251 de decizii pentru 157 de beneficiari; 40% dintre aceste îngrijiri s-au acordat pe Oncologie, 40% Neurologie – mai exact, accidente vasculare – şi 20% servicii chirurgicale”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
În tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse şi costurile materialelor sanitare pentru realizarea serviciului de îngrijire la domiciliu. Furnizorul este obligat să efectueze minimum o vizită pe zi la domiciliul asiguratului, conform recomandării medicului. Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în funcţie de recomandarea doctorului, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni, în mai multe etape. Un episod de îngrijire este de maximum 30 de zile.
Furnizorii de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu acordă asistenţă conform unui plan de îngrijiri în conformitate cu recomandările făcute de către medicii de specialitate din ambulatoriu şi spital, zilnic, inclusiv vineri, sâmbătă, duminică şi în timpul sărbătorilor legale.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here