Petrolul Bustuchin ar “accepta” promovarea: “Nu este atât de greu!”

Liderul gorjean din Liga a 4-a, Petrolul Bustuchin, are aspiraţii mari în acest sezon. Cu un “implant” consistent realizat în această vară, majoritatea jucătorilor şi antrenorul provenind de la Cărbuneşti, “petroliştii” îşi doresc să ia campionatul, iar apoi ţintesc accederea în Liga a 3-a. Primarul Ion Ciocea a declarat că o echipă valoroasă este pe placul locuitorilor din Bustuchin, dar trebuie ca actuala formaţie să evolueze din ce în ce mai bine pentru a-şi propune un eşalon superior. Edilul este convins că dacă s-ar reuşi promovarea, s-ar găsi şi bani pentru echipa de fotbal. “Este anul în care cetăţenii comunei au dorit un fotbal de performanţă. Este un segment de 400-500 de spectatori, care sunt permanent prezenţi la meciuri. Am reuşit să găsim copii până la 24 de ani şi să creăm un nucleu, lucru pe care l-am făcut. Țelul este să câştigăm campionatul judeţean. În primul rând, ne interesează un joc frumos, un joc bun, şi apoi să vină şi rezultatele. Să nu păţim ca alte echipe din judeţ, să ajungem la baraj şi să fim ciuca bătăilor în divizia superioară. Ne interesează să creăm relaţii de joc. Nu este atât de greu să promovăm în Liga a 3-a, nu sunt cheltuieli mari sau un efort puternic. Cât ne permite legea, acel efort îl facem. Dacă am aduce şi sponsori, oameni de afaceri, vom încerca promovarea. Bază sportivă cred că avem, dar echipă trebuie să fie competitivă şi puternică, să reziste”, a spus Ciocea.

Dinu: “Nu am întâlnit oameni ca la Bustuchin”
Antrenorul formaţiei Petrolul, Mihai Dinu, a declarat că este prea devreme pentru planuri măreţe. Actualul tehnician al echipei din Bustuchin este de părere că meciurile sunt mai tari la judeţ decât în anii precedenţi, dar nu a ascuns că şi-ar dori să promoveze.
“Am venit cu 7-8 jucători de la Cărbuneşti, fotbalişti care au evoluat 2 ani împreună. La Bustuchin am găsit un nucleu foarte bun, şi pe valoarea sportivilor am ajuns unde suntem. Anul trecut, e clar, Băleştiul a fost cea mai bună echipă din serie, drept dovadă a şi promovat în urma barajului. Campionatul mi se pare însă mult mai puternic anul acesta, fiindcă sunt echipe mult mai tari, cum ar fi cele din Rovinari, Turceni, Novaci sau Mătăsari. Sunt formaţii care pot face oricând diferenţa. Este prea devreme să ne pronunţăm dacă avem prima şansă la promovare. Ținând cont că şi Turceniul este o echipă omogenă care joacă de foarte mult timp împreună, vorbim poate de 6-7 ani. Noi ne vom juca şansa până la capăt, fiindcă ne dorim foarte mult să promovăm”, a admis Dinu. Fostul antrenor de la Cărbuneşti s-a declarat plăcut surprins de ce a găsit la noua sa echipă, şi este sigur că dacă ar ajunge în Liga a 3-a cu Petrolul va avea sprijinul autorităţilor locale. “Domnul primar, domnul viceprimar, toţi suporterii din Bustuchin sunt oameni foarte pătimaşi. Eu nu am întâlnit, până la ora asta, la toate echipele pe unde am fost, oameni ca la Bustuchin, corecţi, devotaţi şi care, când îşi propun ceva, merg până la capăt. Sunt convins că vom avea susţinere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here