Pictorul Florin Preda Dochinoiu, inclus în proiectul „100 de artiști pentru România 100”

Talentatul artist plastic gorjean Florin Preda Dochinoiu a fost unul dintre cei  incluși în proiectul „100 de artiști pentru România 100”. Una dintre creațiile sale s-a regăsit la expoziția internațională de artă plastică „100 de artiști pentru România 100”, unde au fost expuse 130 opere de artă realizate de 100 de artişti plastici: 50 din România (Argeş, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Deva, Gorj, Iaşi, Vâlcea) şi 50 din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Fondatorul Salonului de Pictură ARTE MICI a fost prezent la Sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, Bucureşti, pe 1 februarie, unde a expus un tablou realizat special pentru programul Sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, Bucureşti.

Din programul evenimentului organizat pe 1 februarie, au făcut parte: Vernisajul expoziţiei. Mesaje autorităţi publice, invitaţi și expozanţi; Lansare de carte şi albume: Ion Cepoi, Catagrafia Gorjului (1918-2018). Oameni. Destine. Proiecte, Idei; Album aniversar „CJCPCT Gorj `50”; Calendarul Gorjului 2018. Nemuritorii. Membri ai Academiei Române originali din Gorj; Catalogul expoziţiei internaţionale de artă plastică „100 de artişti pentru 100 România”; Microspectacol coregrafic susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.

Eveniment organizat de CJCPCT Gorj
“100 de artiști plastiti pentru România 100” este un eveniment cultural pe care Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj l-a organizat la Sala Brâncuşi de la Palatul Parlamentului. Au fost prezenţi trei directori de galerii de artă din Bulgaria, 15 profesori universitari din ţară şi din afară, precum şi 15 artişti plastici din Bulgaria, 5 din Moldova şi 6 din Serbia. Expun renumiţi artişti care sunt în primii ani de expoziţie ca Dragoș Constantin Bogdan, elevul talentat de 7 ani din Târgu-Jiu, până la nonagenarul Nicu Iorga.

Cei prezenţi la vernisaj au putut vedea 130 de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi tapiţerie. Curatorul expoziției a fost Teodor Dădălău.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here