Poliția, în acțiune în tot județul

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj susțin că prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, precum și prevenirea delincvenței juvenile sunt priorități în anul 2018. În perioada 2 – 7 mai, reprezentanții Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o serie de acțiuni în acest sens. ”Activitățile informativ-preventive au constat în instruiri cu persoanele care distribuie bunuri și valori, întâlniri cu cetățenii în locuri publice, prelegeri cu elevii în unităţile de învăţământ și acțiuni de distribuire a materialelor de informare.

Astfel, în cadrul Programului de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului au fost desfășurate activități de instruire a agenților distribuitori, din cadrul unor societăți de curierat, cu activitate de distribuție pe raza județului Gorj, ocazie cu care au fost prezentate vulnerabilitățile ce constituie factori favorizanți, în comiterea unor fapte de furt sau tâlhărie. Mesajele preventive au urmărit transmiterea către grupul țintă a modurilor de operare cele mai frecvent întâlnite la infractori, recomandându-se vigilenţă şi adoptarea unor măsuri fundamentale de siguranţă a bunurilor și valorilor transportate”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
De asemenea, în aceeași perioadă a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții școlilor de șoferi, care își desfășoară activitatea pe raza județului Gorj, pe linia prevenirii evenimentelor rutiere și a furturilor de și din autoturisme, fiind purtate discuții pe tema siguranței rutiere.

”Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, a furturilor de şi din autoturism, a tâlhăriilor şi înşelăciunilor au fost desfășurate activităţi de distribuire pliante cu informații și recomandări în Târgul Auto, cartierele 9 Mai, Bârseşti şi Slobozia din municipiul Târgu-Jiu, dar şi pe raza oraşului Novaci şi comunintei Muşeteşti, fiind purtate discuții cu cetățenii și oferite recomandări pentru prevenirea acestui gen de fapte. Având în vedere Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, poliţiştii de prevenire au susținut prelegeri, informări şi dezbateri, cu elevii și cadrele didactice, de la Colegiul Naţional ”Spiru Haret”, Colegiul Auto ”Traian Vuia”, Liceul Tehnologic Bârsești, Liceul Tehnic Nr. 2, din Târgu-Jiu, dar și în mediul rural, la Școala Gimnazială Muşeteşti şi Școlile Primare Larga şi Stănceşti, de pe raza comunei Muşeteşti, pentru informarea și ghidarea comportamentului copiilor în școală și în societate, în spiritul prevenirii criminalității și victimizării acestora”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj. Peste 700 de persoane din Gorj au participat la activitățile preventive desfăşurate de polițiști.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here