Poliția, în acțiune pentru o ”vacanță în siguranță”

481

În timpul verii, poliţiştii vor continua acțiunile în tot județul pentru ca gorjenii să petreacă o ”vacanţă în siguranţă”. Campania se va desfășura în taberele școlare, parcuri, piscine, obiective turistice şi în alte locaţii frecventate de elevi.
”În baza Programului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile şi Victimizării Minorilor, la nivelul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității a fost inițiată Campania «VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ», ce are ca scop creşterea gradului de siguranţă a elevilor pe perioada vacanţei de vară. Activităţile se vor desfăşura în perioada iunie – septembrie 2018, în taberele școlare, zone de agrement, parcuri, piscine, obiective turistice şi alte locaţii frecventate de elevi pe perioada vacanţei de vară și vor consta în întâlniri cu elevii, sesiuni de informare, dezbateri și distribuire de pliante cu recomandări preventive, urmărindu-se transmiterea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Pentru prevenirea unor evenimente negative în care pot fi implicaţi elevii pe perioada vacanţei de vară, poliţiştii au o serie de recomandări.
”Dragi copii, pentru siguranţa voastră, poliţia vă recomandă să nu intraţi în conflicte cu colegii, partenerii de joacă sau alte persoane. Nu răspundeţi cu vorbe urâte, chiar dacă ceilalţi v-au jignit! Nu acceptaţi daruri de la necunoscuţi, chiar dacă par oameni buni! Nu plecaţi niciunde cu persoane necunoscute până nu vă consultaţi cu părinţii! Nu deschideţi uşa unui străin pentru niciun motiv! Nu vă jucaţi în locuri retrase sau întunecoase! Nu circulaţi noaptea neînsoţiţi! Selectaţi-vă cu atenţie anturajul! Nu uitaţi, teribilismul şi actele de bravură pot atrage consecinţe pe viaţă!”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Siguranţa în excursii:
-Rămâneţi alături de grup sau de familie!
-La mare sau la piscine nu vă aventuraţi să înotaţi în ape cu adâncime mare sau în zone îndepărtate de oameni!
– În excursii, la munte, evitaţi să parcurgeţi singuri anumite trasee, chiar dacă vă par uşoare sau cunoscute!
Minorul, care a împlinit vârsta de 14 ani, va răspunde pentru contravenţia săvârşită în cazul în care i s-a produs unei alte persoane un prejudiciu, iar recuperarea pagubei cade în sarcina părinţilor. Adolescenții cu vârsta între 14 şi 16 ani răspund penal, dacă se dovedeşte că au săvârşit fapta cu discernământ. Tinerii care au împlinit vârsta de 16 ani răspund penal.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here