Politic

Candidaţi incluşi în ARD, latifundiari de Gorj

 | 05 noiembrie 2012, 18:30 | 0 comentarii | 

Vicepreşedintele Forţei Civice, Gabriel Biriş, candidat ARD pentru un mandat de deputat în Sectorul 1, are proprietăţi însemnate în Gorj deşi nu este cunoscut de edilii din judeţul nostru. Biriş deţine astfel la Băleşti 70.000 metri pătraţi de teren agricol şi 100.000 de metri pătraţi de pădure în Gorj. Primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu, susţine că nu a auzit însă de Gabriel Biriş, deşi acesta a trecut în declaraţia de avere terenul din această localitate. Şi Nicolae Burchel, candidatul ARD, provenit de la Noua Republică, pe Colegiul 5 de Deputaţi, are o avere deloc de neglijat, avocatul deţinând un teren de 85.000 de mp Gorj şi conturile pline.

Semnatura eletronica CertDigital

Gabriel Biriş, vice al Forţei Civice, specialist în fiscalitate, are o avere considerabilă care se extinde şi la Gorj. Acesta a fost trecută în declaraţia depusă de Biriş în dosarul de candidatură, care relevă că acesta are cinci apartamente, unul fiind situat în Târgu-Jiu, iar altul, cel mai mare, este situat în zona Primăverii din Bucureşti, având o suprafaţă de 220 de metri pătraţi. Gorjeanul la origine mai deţine un apartament în centrul Capitalei de 90 de metri pătraţi, un apartament în Asmita (70 mp), la Neptun (70 mp) şi cel de la Târgu-Jiu de 80 de mp. De asemenea, vicepreşedintele FC deţine un teren de 100.000 de metri pătraţi de pădure în Gorj, dar şi 70.000 metri pătraţi de teren agricol în comuna Băleşti. Un alt teren intravilan de 1.193 de metri pătraţi este situat în Băneasa. Biriş mai are două autoturisme marca BMW şi ceasuri de 15.000 de euro. El mai deţine 214.000 de euro şi 370.000 de lei în conturile bancare şi a acordat “diverse împrumuturi” de 120.000 de lei. A investit 50.000 de lei în titluri de stat şi mai are acţiuni la şase societăţi comerciale. În ciuda acestei averi, la nivel de Băleşti, candidatul ARD în capitală nu este cunoscut. Primarul acestei comune, Aristică Paicu a declarat că nu îl cunoaşte pe Biriş cum nu ştie faptul că acesta are o astfel de proprietate pe raza localităţii pe care o conduce.

Burchel, avut şi el
Nu numai Biriş are o avere considerabilă, şi avocatul Nicolae Burchel, candidatul ARD pe Colegiul 5 de Deputaţi la Gorj are numeroase proprietăţi. Acesta, potrivit declaraţiei de avere, are patru terenuri, în Călăraşi şi Gorj, cel din judeţul nostru, extravilan, având 85.000 de mp. Burchel mai deţine 3 case de locuit în Bucureşti, Ilfov şi Gorj şi un apartament în capitală. Candidatul mai are un Mercedes şi o Toyota dar şi peste 200.000 de euro în bănci şi aproape 200.000 de dolari. În conturile avocatului se mai găsesc peste 900.000 de lei. De altfel, în ultimul an, Nicolae Burchel, a câştigat din avocatură, peste 200.000 de lei. Spre deosebire de Biriş însă, Burchel are ceva notorietate la nivel de Gorj, fiind cunoscut în mediul de afaceri din judeţul nostru, mai puţin însă ca politician. Ambii fac parte însă din nişte partide mici care i-au propulsat însă candidaţi la parlamentare în ARD.
Anamaria Stoica
 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL