Ruşeţ a votat iar “pentru” pensionari

383

picture 002Miercuri seara, senatorul PD-L Ion Ruşeţ a votat pentru menţinerea punctului de pensie la valoarea de 45% din salariul mediu brut pe ţară. Senatorul şi-a păstrat cuvântul dat pensionarilor motreni, majoritatea proveniţi din minerit, lucru pe care nu l-au făcut ceilalţi doi deputaţi democrat-liberali, Cosmin Popescu şi Constantin Severus Militaru, care au plecat spre Parlament tot din minerit.

Dacă Cosmin Popescu şi Militaru ar fi luat apărarea celor care i-au ales, ar mai fi fost nevoie doar de două voturi ca pensionarii din Gorj să aibă o pensie decentă şi, în acelaşi timp, ca femeile să poată ieşi la pensie la 63 de ani. Cei doi nu au luat în calcul faptul că acest lucru se va afla şi că populaţia va fi pusă în cunoştinţă de cauză în legătură cu isprava lor parlamentară. Un lucru neprevăzut li se va întâmpla însă şi lor, deoarece şi soţiile lor vor beneficia de acelaşi tratament de îmbătrânire la locul de muncă. Deocamdată, pensionarii din minerit sunt liniştiţi pentru că nimeni nu le spune că principiul atât de lăudat al contributivităţii le va aduce după 1 ianuarie scăderea consistentă a pensiilor şi în acele momente vor fi îndreptăţiţi să le ceară aleşilor lor răspunsul pentru subtila trădare pe care au comis-o. De aceea, este normal ca gorjenii să ştie în ce fel a votat Ion Ruşeţ, care nu vrea să-şi încarce conştiinţa cu mărunţişuri din bucătăria de partid. Noi ne-am făcut datoria să surprindem poziţia de activist social a liderului de sindicat Ion Ruşeţ, care pune omenia mai presus decât interesul politic personal.

Curajos şi în aprilie

La jumătatea lunii aprilie Senatorul PD-L Ion Ruşeţ a dat prima dată dovadă de un mare act de curaj. Neţinând cont că partidul din care face parte avea încă de atunci o opinie diferită la capitolul Legea pensiilor, Ruşeţ a votat cot la cot cu opoziţia. Mai mult, Ruşeţ nu şi-a ascuns dorinţa de a vota cum a crezut de cuviinţă, şi chiar s-a bătut ca ideea lui să fie impusă în noua Lege unică a pensiilor. Ion Ruşeţ a fost astfel cel care a înclinat balanţa în favoarea unui punct de pensie de minim 45% din salariu mediu brut pe economie. Nu l-au putut convinge să facă altfel, atunci, nici măcar colegii de partid şi nici ministrul Mihai Şeitan, prezent la întâlnire. Un lucru similar a făcut şi ieri seară când a votat la fel, adică ,,pentru”, deşi colegii săi de partid aveau opinii total diferite. Din păcate, doar două voturi mai trebuiau pentru ca legea să treacă, voturile gorjenilor absenţi, Constantin Severus Militaru şi Cosmin Popescu, putând fi de ajutor.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here