Politic

Ruşeţ nu mai este lider sindical

 | 08 noiembrie 2010, 21:31 | 0 comentarii | 

picture 012Pentru o perioadă nedefinită exact, preşedintele interimar al PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ s-a autosuspendat din funcţiile deţinute în cadrul structurilor sindicale din minerit şi energie pe care le-a condus constant după 1990.

Semnatura eletronica CertDigital

Decizia a fost luată pentru a evita o incompatibilitate „morală”, una de statut sau legislaţie neexistând pentru o astfel de situaţie. Ruşeţ afirmă că, în consecinţă, nu mai este nici prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie şi nici preşedinte al Uniunii Sindicale Mine Energie din cadrul Complexului Energetic Turceni.

„Joia trecută am discutat cu colegii mei de la Uniune acest aspect şi, practic, de azi, (n.r. – luni), adjunctul meu Adrian Marciuc a preluat toate sarcinile. Rămâne la Federaţie să vedem ce se va întâmpla pentru că pe 11 decembrie avem Consiliul de Coordonare şi atunci se va stabili dacă voi fi înlocuit sau funcţia rămâne vacantă pe perioada în care eu conduc acest comitet de organizare şi desfăşurare a alegerilor din PDL Gorj. Desigur, dacă nu voi candida la funcţia de preşedinte al filialei voi reveni în structurile sindicale”, a menţionat Ruşeţ.

Senatorul precizează că nu a luat încă o decizie în privinţa candidaturii sale la funcţia de preşedinte al PDL Gorj, el fiind numit la sfârşitul lunii trecute în fruntea comisiei care se ocupă de organizarea alegerilor din filială.

Ruşeţ a fost ales senator PDL în colegiul 2 din judeţul Gorj în toamna anului 2008, el fiind de 18 ani în diferite funcţii de conducere la sindicatele din minerit şi energie. Anterior, între 1990 şi 1992 a fost primar al comunei Dragoteşti.

Gelu Ionescu

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL