Poliție înființată la Bengești-Ciocadia pe un fals grosolan

1409

Autoritățile locale din Bengești-Ciocadia au înființat în urmă cu cinci ani, în comună, un post de Poliție Locală, pe motiv că doar polițiștii pot păzi rețeaua de apă, care funcționează numai în două cătune. Deși legea nu permite polițiștilor locali să păzească astfel de obiective, pe motiv că respectivii nu sunt personal calificat, primarul Victor Geogia a reușit să facă și această nefăcută. Mai mult, edilul a reușit, printr-un fals, să crească brusc populația comunei pentru a obliga Prefectura Gorj să-i aprobe, în localitate, și trei posturi de polițiști locali. Falsul în cauză face obiectul unui dosar penal care se află în cercetarea polițiștilor din Târgu-Jiu.

În loc să angajeze personal calificat, autorizat ISCIR pentru paza și deservirea stației care alimentează cu apă satul Bengești, edilul de Bengești-Ciocadia, Victor Geogia, a înființat abuziv, în localitate, un post de Poliție Locală. Primarul își trece inițiativa prin Consiliul Local și îl desemnează pe viceprimarul de atunci, Dumitru Negrea, să ducă la îndeplinire hotărârea în cauză. În paralel, primarul transmite Prefecturii Gorj documentația necesară pentru înființarea Poliției Locale Bengești-Ciocadia, explicând autorităților că are nevoie să i se aprobe trei posturi de polițiști locali și un guard pentru comună. Geogia susține că polițiștii sunt necesari nu pentru a păzi rețeaua de apă, ci pentru a asigura liniștea și siguranța cetățenilor în număr de 3271 de locuitori. Prefectura îi respinge cererea, motivând că Geogia nu are numărul de locuitori care îi permite să aibă posturile dorite de polițiști locali.

img200Geogia crește din pix populația comunei
La nici o săptămână după refuzul Prefecturii, primarul Geogia crește brusc numărul populației din comuna sa cu 20 de persoane. În documentele prezentate Prefecturii Gorj, edilul susține că populația a crescut la 3291, în nici 5 zile în comună născându-se 20 de persoane, un “adevărat record”.
Pe baza acestui document, primarul primește cele trei posturi dorite de polițiști locali, în care îi amplasează pe Mihai Alin Bunica, Nicolae Bocșeriu și pe Pantelimon Geană. Pe postul de guard îl trece pe Marius Nărtea.
img201Între timp, în februarie 2016, Poliția Locală din Bengești-Ciocadia a crescut, la fel ca populația lui Geogia, la 5 lucrători, conform graficului din februarie.
Numărul de locuitori ai comunei nu crește însă la fel ca numărul polițiștilor, ci scade, Direcția de Statistică Gorj anunțând pe 4 octombrie 2016 că Bengești-Ciocadia are doar 3239 de locuitori, fapt care nu permite existența în comună a postului local de poliție și nicidecum a celor cinci salariați.

img202Primarul, cercetat pentru fals și deturnare de fonduri
Edilul va răspunde penal pentru fapta sa, pe numele său aflându-se din septembrie un dosar în cercetare. Comisarul Cosmin Priescu a fost însărcinat cu cercetările în acest dosar în care edilul Geogia este acuzat de comiterea infracțiunilor de fals, pentru că a plătit ilegal cei 5 polițiști care execută muncă de operatori hidraulici autorizați, dar și uz de fals, abuz în serviciu și deturnare de fonduri.

img203Chetă de la localnici pentru salariile polițiștilor locali
Localnicii vor fi și ei audiați, deoarece timp de trei ani de zile le-au plătit salariile ilegal acestor polițiști locali, la cererea primarului. Cetățenii au fost obligați prin hotărâre de CL să achite anual 30 de lei de familie pentru paza comunei, făcută de polițiștii locali.
Anamaria Stoica

 

img204

2 COMENTARII

  1. Ma intreb care este rolul acestei Politii Locale in societate. Politistii locali folosesc abuziv uniforma Politiei Romane si isi bazeaza activitatea pe diverse hotarari are consiliului local/primarului, intrucat legislatia din Romania este foarte restrictiva cu ce poate si ce nu poate sa faca un politist local. Prin urmare, avem 5 rude ale primarului si consilierilor locali care incaseaza 1500-2000 lei/luna (deh, trebuie sa dea si ei mai departe, nu?), care lancezesc pe banii oamenilor din comuna Bengesti-Ciocadia.
    Nu exista in comuna respectiva un post de politie (al Politiei Romane) cu 3-4 politisti? Daca sunt probleme cu infractionalitatea in comuna, de ce nu a cerut primarul celor de la Prefectura/Politie sa mai aduca 1-2 politisti la acel post de politie? Cu ce i-a sprijinit primaria pe politistii de la Politia Romana? In satele din Ardeal primariile au modernizat posturile de politie sau, in unele cazuri, au construit unele noi. Primarul din Bengesti a dat vreo galeata de lavabila politistilor din comuna sa-si vopseasca cladirea macar pe exterior? Nu mai vorbesc de altele, ca banii trebuiau dati pe salariile comunitarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here