Ponta anunță „Haosul Fiscal Bugetar”

Premierul Victor Ponta participa la conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, la sediul Ministerului Agriculturii, in Bucuresti, luni, 11 februarie 2013. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Victor Ponta e de părere că de la începutul anului viitor România va avea parte de ceea ce el numește a fi „Haosul Fiscal Bugetar”, care va fi generat de noua legislație fiscală care va fi aplicată în țara noastră. Ordonanța pentru TVA split este o bucățică din noua legislație fiscală, deputatul spunând că nu va susține miile de amendamente pe care Uniunea Salvați România vrea să le depună la Legea de aprobare a ordonanței respective. Fostul premier susține că ordonanța este acum în vigoare și va rămâne în forma ei actuală aplicabilă dacă legea de votare a acesteia va fi votată cât mai târziu. Ca urmare, el crede că, din contră, deputații ar trebui să susțină varianta adoptată deja la Senat, acolo unde fostul ministru Eugen Teodorovici a reușit să aducă modificări care să fie cât de cât în favoarea oamenilor de afaceri.
„Degeaba a reușit Eugen Teodorovici să schimbe ceva foarte bun în Legea de aprobare a Ordonanței când s-a discutat la Senat / pentru a se aplica aceste schimbări trebuie ca legea să fie votată în forma nouă și la Camera Deputaților și să fie promulgată de Președinte (plus publicată în Monitorul Oficial)/ altfel rămâne în vigoare Ordonanța. Colegii de la USR probabil că au intenții bune, dar metoda propusă este o prostie / cu cât depui mai multe amendamente și prelungești discuția la Cameră cu atât mai mult Ordonanța rămâne în vigoare și produce efecte de la 1 Ianuarie/ ați înțeles?
Deputații din Grupul Pro România vom cere dimpotrivă – să fie cât mai repede discutată și votată Legea de aprobare a Ordonanței în forma care elimină obligativitatea TVA Split (poate să rămână opțional că oricum așa este de la 1 Octombrie și nu s-a înscris nimeni)! Oricum “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă – de la 1 Ianuarie Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea – Kovesi””, a scris Ponta pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here