Ponta, despre procesul său – “Nimeni nu-mi dă înapoi cei trei ani de umilință”

736

Probabil la fel o spun mulți alți români, după ce instanțele de judecată i-au găsit nevinovați pentru acuzațiile ce le-au fost aduse de procurori, dar doar unul dintre ei a fost premier în funcție al României, atunci când DNA l-a trimis în judecată.
Victor Ponta a declarat la sfârșitul săptămânii, înainte de primul Congres al partidului său, că se bucură că a avut încredere în Justiție în toți acești ani, dar a și întrebat cum ar fi arătat România, dacă el ar fi rămas în fruntea Guvernului și nu ar fi trebuit să demisioneze din cauza problemelor din instanță.
“Nimeni nu îmi va da înapoi cei trei ani de umilință și amărăciune pentru mine, familia și prietenii mei. Nimeni nu îmi va da înapoi funcția de Premier și Președinte al PSD. Nimeni nu va ști vreodată cum ar fi arătat guvernarea și viața politică a țării dacă Unchiașelu și Koveși nu ar fi intervenit atât de brutal și abuziv în soarta României. Nu vreau să fiu o victimă și am suficiente resurse morale și intelectuale ca să o iau de la capăt și să încerc să îmi realizez viziunea și proiectele publice. Cred însă că în fața acestei situații fără precedent în istoria României – un Premier în funcție inculpat pe nedrept de către un procuror abuziv și achitat complet și în unanimitate de către judecătorii instanței supreme – trebuie să luăm niște măsuri pentru ca în viitor acest lucru să nu se poată repeta”, a menționat fostul premier.
Deputatul de Gorj spune că procurorul care a instrumentat dosarul nu va păți nimic pentru toate cele întâmplate, chiar dacă a cheltuit o grămadă de bani pentru a dovedi “nimic”.
Ponta afirmă că 1 milion de lei din bugetul DNA s-ar fi dus pe apa sâmbetei în acest dosar doar pentru a fi găsit un motiv de anchetare a sa. “Cum facem să dăm o limită rezonabilă a cheltuielilor din Bugetul de stat făcute în mod inutil de un procuror incompetent? Pentru cercetarea mea s-a cheltuit aproape 1 milion de lei cu procurorul și polițiștii de la DNA, percheziții, expertize, judecători, grefieri, avocați, polițiști de instanță, etc – iar presupusul prejudiciu “găsit” de procuror era de 51.000 de lei! Care este limita rezonabilă pentru acuzarea unor fapte care nu sunt considerate infracțiuni grave ca omorul, violul, tâlhăria, șamd? Suntem în 2018 și eu am fost judecat pentru ceva presupus a se fi întâmplat în 2007-2008! Cum vom impune în opinia publică și în lumea politică înțelegerea faptului că un om este chiar prezumat nevinovat până la decizia de condamnare a unui judecător? Nu aștept scuze nici de la Koveși, nici de la Iohannis sau alți oameni care din 2015 mă numeau “penal” – îmi doresc însă ca situația mea sa fie un exemplu pentru viitor”, a menționat deputatul într-o radiografie făcută cazului său.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here