Ponta e la Pro România! S-a săturat de aplauze!

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, și-a oficializat, duminică, relația cu Partidul Pro România, cel despre care s-a tot vorbit în ultima vreme că va fi locul în care fostul premier va activa, după ce PSD l-a exclus din rândurile sale.
Dacă în urmă cu un an deputatul era util partidului în campania electorală pentru a strânge voturi prin țară, acum Ponta a fost independent pentru o vară, iar de aici înainte promite să facă o altfel de politică, una care va fi de opoziție la adresa PSD.
Alături de Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, ambii membrii în Guvernul său de acum câțiva ani, deputatul a apărut într-o conferință de presă în care a vorbit despre planurile de viitor ale noii formațiuni politice.
“Vrem să fie un proiect politic altfel, căci dacă va fi ca până acum, nu va mai fi nimeni interesat. Noi, cei trei, ne-am despărţit de forţe politice care nu mai reprezintă o schimbare. Eu unul nu mai vreau nici CEX-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care să mimeze iubirea poporului. Sunt oameni care au votat PSD-ALDE, dar care acum sunt foarte dezamăgiţi. Eu sunt printre ei. Sunt oameni care au votat cu PNL, dar care se întreabă acum de ce nu există Opoziţie. Dar cei mai mulţi sunt cei care n-au votat nici cu PSD, nici cu PNL şi sunt îngrijoraţi de cum merge România. PSD este confiscat de o persoană şi de un grup care foloseşte partidului în interese strict personale şi meschine. PSD a ajuns să promoveze politici care mai există doar în Venezuela. Considerăm că cel mai mare pericol în România îl reprezintă demagogia, un proiect lansat de domnul Dragnea şi care este falimentar. Domnul Dragnea a întors modelul lui Băsescu: ni-l prezintă pe omul gras de la privat şi pe omul slab de la stat. Am primit foarte multe oferte de la Daddy şi am încredere în ele la fel cum aveţi şi dvs. 2019 poate să semene cu anul 2009: împărţim bani pe care nu-i avem şi ne pregătim pentru alegeri”, a spus Ponta.
Fostul premier nu a făcut public numele vreunui fost coleg de-al său din PSD care l-ar urma în Partidul Pro România. El a dat de înțeles că în următoarele zile vor fi aflate și aceste persoane, Ponta dând asigurări că nu și-a propus să rupă PSD, ci doar să fie un critic al actualei puteri. “Nu mi-am propus să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD. Dacă vor fi parlamentari care vor să vină alături de noi, o să vedem. Mi-e că vom fi prea mulţi la un moment dat. Acolo, în PSD, am crescut politic, vreau să se elibereze şi ei înainte de a fi prea târziu. Pot să-mi dau doctoratul în cei cu mustaţă care mint. Vom avea candidat la alegerile prezidenţiale, dar nu iau în calcul să mai candidez eu. Campania PSD de anul trecut s-a făcut cu faţa mea, că dacă se făcea cu faţa lui Dragnea se mai pierdeau voturi. Niciodată nu o să mă auziţi spunând ceva de rău de PSD. Domnul Dragnea spune că se luptă cu sistemul, dar el negociază pentru el, foloseşte PSD pentru el. În ultima vreme, domnul Dragnea era un Pablo Escobar, iar în economie este un fel de Hugo Chavez. Să conduci o ţară cu secretare şi bodyguarzi nu se poate. Dacă vreau să promovez pe cineva în Guvern îmi fac o poză cu el şi imediat îl ofertează Dragnea. Îi dă o funcţie. Sau îi pune o soră în funcţie, ceva”, a mai menționat Ponta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here