Ponta îl propune pe Tudose președinte al PSD

Fostul premier Victor Ponta, deputat independent de Gorj, consideră că dacă Liviu Dragnea va rămâne preşedintele Partidului Social Democrat “totul va merge din rău în mai rău” şi că în acest moment singura „soluţie cât de cât bună” este ca premierul Mihai Tudose să preia conducerea PSD şi „să încerce să guverneze bine”.

 

“Există o singură soluţie cât de cât bună în acest moment: Tudose să preia şi conducerea PSD şi să încerce să guverneze bine. Dacă Grindeanu reuşea acest lucru în iunie, azi nu mai aveam deloc asemenea probleme”, a apreciat Ponta, într-o postare pe Facebook. În opina sa, dacă Liviu Dragnea va rămâne şeful partidului “totul va merge din rău în mai rău”. “Dragnea va sabota Guvernul din Parlament, va controla alte instituţii unde şi-a plantat oamenii (în primul rând Curtea de Conturi), va anunţa zi de zi măsuri populiste şi va da vina pentru orice problemă pe Tudose; va spune din nou pe la toate colţurile că Tudose (ca şi Grindeanu) este vândut ‘Sistemului’; va face propagandă anti Guvern în Partid şi va folosi toate resursele Teldrum ca să cumpere jurnalişti, analişti şi sondaje de opinie care să atace în locul lui – în timp ce el va afişa un zâmbet mieros şi va face declaraţii de iubire exact ca Pablo Escobar pentru victimele sale!”, a scris Ponta. El a adăugat că rezultatul “va fi un dezastru”, atât pentru România, cât şi pentru Guvern şi pentru PSD.

Trei guverne
“În 24 de ore Tudose poate să scape de oamenii prin care Liviu Dragnea şi ‘Cartelul de la Teldrum’ controlau banii şi activitatea Guvernului: Sevil Shhaideh şi Mihai Busuioc. Dragnea va rămâne doar cu ‘secretara’ Carmen Dan (restul miniştrilor sunt oportunişti sau insignifianţi) și o puzderie de ‘soldaţi’ prin eşaloanele doi şi trei. Dosarul de la DNA şi promovarea lui Busuioc la Curtea de Conturi pentru a bloca timp de nouă ani orice control privind banii cheltuiţi de Elena Udrea, Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh la MDRAP îi oferă această şansă (las la o parte faptul că Busuioc să controleze contractele contrasemnate tot de Busuioc reprezintă nu doar un conflict de interese, ci direct mafiotizarea unei instituţii atât de importante cum este CC – dar aşa e în ‘Republica Dragnea’)!”, a mai precizat Ponta. Fostul premier a mai fost de părere că, din noiembrie 2015 până în prezent, România a fost condusă de trei guverne Liviu Dragnea „ascunse în diverse forme”: guvernul „Cioloş – Dâncu”, guvernul „Grindeanu- Shhaideh” şi guvernul „Tudose – Shhaideh”. “În toamna lui 2015 Liviu Dragnea s-a tot rugat de Klaus Iohannis să accepte un târg: el, Dragnea, îi retrage sprijinul politic Guvernului ‘Ponta’ şi Iohannis îl pune pe Vasile Dâncu prim ministru până la alegeri – eu am ştiut de la început de acest lucru, dar am vrut să duc la bun sfârşit guvernarea – a venit însă tragedia de la „Colectiv” şi tot ce a mai obţinut Dragnea de la Iohannis a fost Dâncu vicepremier şi şef la MDRAP (cu Mihai Busuioc Secretar general al Ministerului)”, susţine Ponta. El mai adaugă că atât Dacian Cioloş, cât şi Vasile Dâncu aveau promisiunea lui Liviu Dragnea că vor fi propuşi pentru funcţia de premier, după alegeri.

Grindeanu, bun pentru Dragnea
Ponta a apreciat că Grindeanu “putea sa fie premierul ideal pentru Dragnea – liniştit, neconflictual, fără suport în partid sau la mase”. “Când s-a hotărât să se revolte (foarte târziu) Sorin Grindeanu a încercat să lovească exact în membrii principali ai ‘Cartelului’: i-a schimbat pe Busuioc şi pe Tunaru (ANAF) şi a trimis propunerile pentru înlocuire lui Shhaideh şi Carmen Dan – însă era deja weekend şi Klaus Iohannis era la Sibiu (aşa se scrie istoria)”, a continuat Ponta. Fostul premier a mai apreciat că Mihai Tudose are „o uriaşă problemă” – faptul că guvernează „cu oamenii lui Dragnea”, fiind „sabotat de Parlamentul lui Dragnea, criticat de jurnaliştii lui Dragnea”. “Dacă Tudose doar îi arată pisica lui Dragnea şi nu rupe pisica, eu sunt convins că va pierde – însă cel mai grav este că vom pierde toţi pentru că instabilitatea şi haosul guvernamental şi politic ne afectează pe toţi! Creşterea economică este rezultatul reformelor din 2013-2014 şi al contextului internaţional în care şi UE şi celelalte ţări cresc rapid – însă niciodată nu e Crăciun în fiecare zi, iar România, în loc să profite de aceşti ani buni şi să se pregătească pentru când vin iar vremuri rele, doar cheltuie şi distruge bazele economice şi sociale ale dezvoltării”, a precizat Ponta.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here