Ponta nu votează guvernul “Dragnea 2”

Un anunț care nu mai miră pe nimeni, mai ales după vizita neașteptată pe care a făcut-o la Târgu Jiu, miercuri, pentru a participa la instalarea în funcție a noului primar liberal al orașului. Deputatul Victor Ponta anunțat joi că nu își va da votul pentru învestirea în funcție a noului guvern, mai ales că el a făcut parte din echipa lui Sorin Grindeanu. Noul Guvern, denumit de acesta “Dragnea 2”, ar urma să lucreze cu un program care e diferit cu mult față de mult comentatul program al PSD pentru a guverna România, prezentat în campania electorală.
“Programul de guvernare al Guvernului «Dragnea 2» ( avându-l ca Premier pe Mihai Tudose) modifică substanțial și grav în zona economică și fiscală Programul de Guvernare asumat în ianuarie anul acesta de Guvernul «Dragnea 1» (avându-l ca Premier pe Sorin Grindeanu) / și contrazice fundamental Programul de Guvernare al PSD «Dragnea – Vâlcov» din Campania Electorala din 2016!!!
Eu cred că acest Program îi va da lovitura de grație și va duce la prăbușirea politică a lui Liviu Dragnea – întrebarea este dacă PSD reușește să se salveze, sau se va prăbuși împreună cu «Șeful»! Și mai ales întrebarea importantă este dacă nu se va da o lovitură României similară cu cea primită în 2009-2010!!!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.
Deputatul a enumerat aici mai multe motive pentru care votul său la învestirea noului Guvern a fost unul negativ. El a menționat, printre altele, inclusiv amânarea creșterii salariilor pentru bugetari de la 1 iulie la 1 ianuarie 2018, cu precizarea că nu vor exista suficiente fonduri care să susțină majorările respective. De asemenea, amânarea scăderii TVA de la 19% la 18% pentru 1 ianuarie 2019 reprezintă, în opinia deputatului, o altă dovadă că programul noului Guvern diferă de programul de guvernare al PSD și, deci încă un motiv pentru a nu vota noul cabinet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here