Poştaşii gorjeni, la un pas de “protest spontan”

287

Poştaşii gorjeni nu iasă momentan în stradă pentru a protesta cu privire la decizia Companiei Naţionale Poşta Română, aceea de a impune un număr de zile neplătite şi de a reduce programul de lucru pentru toţi salariaţii. Preşedintele Sindicatului de Poştă Gorj, Mircea Bliduţ precizează că poştaşii nu vor semna nici un act adiţional, pentru că nu sunt de acord, nici cu disponibilizarea angajaţilor, dar nici cu reducerea orelor de lucru. Prin semnarea acestor decizii poştaşii ar fi afectaţi din punct de vedere financiar, ceea ce nu se doreşte.

Peste 1.500 de poştaşi din 21 de oficii din Bucureşti şi din ţară protestează. Aceştia au întrerupt lucrul de luni, nemulţumiţi fiind de măsurile pe care conducerea Companiei Naţionale Poşta Română vor să le impună.
Măsurile constă în impunerea unui număr de zile neplătite şi de a reduce programul pentru toţi salariaţii companiei. Asta pentru că potrivit operatorului de profil, deţinut de Ministerul Comunicaţiilor, numărul de angajaţi ai Poştei Române şi salariile din companie vor scădea în perioada următoare, ca urmare a diminuării volumului de prestaţii poştale, la nivel naţional şi internaţional.
Conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul de muncă.

În Gorj, poştaşii nu au întrerupt încă activitatea
La Gorj în momentul de faţă, salariaţii nu au întrerupt activitatea, însă aşteaptă şi ei rezultatul negocierilor din capitală pentru a se decide dacă vor protesta sau nu. “Urmează să se primească nişte acte adiţionale, pe care poştaşii vor trebui să la semneze. Dar ei sigur nu le vor semna pentru că nu sunt de acord cu aceste măsuri, venite din partea companiei. Ar fi un abuz din partea companiei pentru că nu se pot reduce normele de lucru, salariaţii nu au primit încă deciziile, în momentul în care le vom primii sigur vor avea loc acţiuni de protest spontane”, a declarat Mircea Bliduţ, preşedintele Sindicatului de Poştă Gorj.

Factorii poştali din ţară, anunţă că vor bloca distribuirea pensiilor şi ajutoarelor sociale
Pensionarii din ţară care beneficiază de aducerea pensiei lunare de către poştaş ar putea avea de suferit pentru că poştaşii continuă protestele. Până acum, aproape 1000 de angajaţi ai Poştei au refuzat să plece pe teren, nemulţumiţi de reducerea orelor de lucru şi, implicit, a salariilor cu până la 50%.
Oamenii nu vor să lucreze deoarece conducerea Poştei nu a discutat cu ei despre reducerile salariale şi despre disponibilizări.
Poşta Română este una dintre companiile scoase la privatizare în această primăvară. Are peste 7.000 de oficii poştale şi 32.000 de angajaţi.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here