Pregătiri de iarnă, la Rânca

588

Pentru că sezonul rece se apropie cu paşi repezi, Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu a început să execute lucrări de reparaţii la DN 67 C, în zona Rânca. Cele mai multe probleme au fost depistate chiar la intrarea în staţiunea montană. Din fericire, drumarii au acţionat corespunzător, astfel încât să remedieze deficienţele în timp util.

Pentru că sezonul rece se apropie cu paşi repezi, Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu a început să execute lucrări de reparaţii la DN 67 C, în zona Rânca. Cele mai multe probleme au fost depistate chiar la intrarea în staţiunea montană. Din fericire, drumarii au acţionat corespunzător, astfel încăt să remedieze deficienţele în timp util.
Aşa cum a promis, conducerea SDN a luat măsurile necesare pentru a pregăti de iarnă carosabilul din staţiunea montană Rânca. Astfel, pe o porţiune de câteva sute de metri, la intrarea în staţiune, a fost afectată bordura care a început să se desprindă de pe marginea şoselei. În plus, apa a săpat lângă asfalt şi chiar a desprins bucăţi din drum, iar într-un punct de pe marginea DN 67 C, de la intrarea în zona pensiunilor, apa a înlăturat aproape tot pământul, descoperind o ţeavă de alimentare cu apă. Drumarii au realizat reparaţiile necesare pe toată porţiunea afectată de eroziune şi au reamplasat bordura. Reparaţii similare au fost executate în toate zonele cu probleme, de pe traseul Drumului Naţional 67 C, până la ieşirea din Rânca.

Transalpina, încă deschisă circulaţiei publice
Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munţii Parâng, prin Staţiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania şi este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 metri. Transalpina porneşte din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, comună aflată pe drumul naţional 67, la aproximativ 35 kilometri de Târgu-Jiu.
Pe Transalpina se circulă bine, oficialităţile anunţând chiar deschiderea oficială, începând din 15 august, a DN 67C, în condiţii de “drum în lucru”. Deşi s-a instalat toamna, drumarii încă nu au decis când se va închide acest drum. „Transalpina rămâne deschisă atât timp cât condiţiile meteorologice permit desfăşurarea circulaţiei. Teoretic, drumul va rămâne deschis până la mijlocul lunii octombrie, când la munte se vor aşterne primele zăpezi, iar circulaţia va fi oprită din nou”, a menţionat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. De cum au aflat că Transalpina se deschide oficial, turiştii au şi pornit la drum. Astfel, în acest sfârşit de săptămână mii de turişti au ajuns pe Drumul Regelui, bucurându-se de frumuseţile locului. Au venit oameni din mai multe zone ale ţării, dar şi de peste hotare. Trebuie menţionat faptul că viteza maximă admisă este de 30 de kilometri pe oră, iar noaptea nu se poate circula. Chiar şi aşa, unii şoferi par că nu au înţeles măsurile de siguranţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here