Premieră în procesul lui Bucurescu și Rămescu!

Jpeg

După ce au reușit să obțină o rejudecare a procesului care îl vizează pe primarul Sorin Bucurescu și pe omul de afaceri Mihai Rămescu, procurorii riscă să piardă lupta din dosarul respectiv, după ce unul dintre martorii lor principali a declarat la instanță lucruri care întorc la 180 de grade datele problemei. Elisabeta Sălajă, cadastrista care a lucrat la intabularea proprietăților pe care le-a avut familia lui Mihai Rămescu la Slivilești, mai precis rudele soției acestuia, a declarat în timpul procesului, sub jurământ, cu totul altceva decât ceea ce reieșea din declarațiile date la Parchet.

Ea a menționat însă că la audierile de la Parchet a primit amenințări și că i s-a cerut să colaboreze cu organele de anchetă pentru a nu fi reținută timp de 24 de ore. Acum a retractat părți importante din declarația sa, pasajele respective fiind cele care au ajutat însă la punerea sub acuzare a lui Rămescu și a celorlalți inculpați.

Premiera în procesul respectiv o reprezintă însă faptul că femeia va fi supusă unui test poligraf, după ce a fost de acord să fie verificată cu detectorul de minciuni. Ea a ezitat câteva clipe, atunci când judecătorul Sorin Pătrulescu a întrebat-o dacă este de acord cu o astfel de procedură, după care a răspuns afirmativ.

Rezultatul testului nu va fi însă probă în dosar pentru că legislația românească nu prevede deocamdată acest lucru. Declarațiile cadastristei vizează existența unei construcții pentru care Mihai Rămescu a fost despăgubit de fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia cu 668.000 de lei. Procurorii susțin că acea clădire nu exista la momentul în care SNLO a decis să avanseze cu cariera pe proprietatea soților Rămescu și că, de fapt, aceștia ar fi construit după ce au aflat acest lucru pentru a putea fi despăgubiți apoi de unitatea minieră la prețuri mai mari.

Dosarul respectiv este aproape de pronunțarea unei sentințe în această toamnă, asta după ce Judecătoria Târgu-Jiu a mai dat un verdict în trecut prin care l-a achitat atât pe Rămescu, cât și pe soția acestuia și pe primarul Bucurescu.

Singura vinovată a fost o subordonată a primarului, care a primit o pedeapsă cu suspendare. Procurorii au obținut însă la Curtea de Apel Craiova o rejudecare a dosarului și, astfel, acum cauza se află, din nou, pe rolul instanței gorjene. În acest dosar toți cei patru inculpați au fost reținuți 24 de ore, iar Rămescu și Bucurescu au avut parte inclusiv de arest la domiciliu și control judiciar pentru câteva luni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here