Premierul Ponta face heliport pentru SMURD la Târgu-Jiu

Candidatul USL pe Colegiul 6 de Deputaţi, Victor Ponta, se va implica în realizarea unui heliport SMURD la Târgu-Jiu. Premierul a anunţat realizarea acestui nou proiect în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, la Bucureşti, cu reprezentanţii mass-media din Gorj. Premierul a anunţat, de asemenea, şi demararea altor proiecte de amploare pentru Târgu-Jiu, dar şi faptul că va fi prezent două zile pe săptămână în Colegiul 6, pe timpul campaniei electorale. Deputatul a subliniat şi că vineri, în municipiu, va avea loc lansarea candidaţilor USL Gorj, moment la care vor participa şi co-preşedinţii Uniunii Social-Liberale, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

La conferinţa de presă organizată de premierul Ponta acesta a prezentat câteva dintre proiectele pe care le va demara, în zilele următoare, pentru Târgu-Jiu şi Gorj. Făcând legătura cu incidentul de duminică de pe Calea Bucureşti, în care s-au înregistrat 19 victime, deputatul a subliniat necesitatea construirii la Târgu-Jiu a unui heliport pentru SMURD. Heliportul se va realiza pe un teren deţinut deja de Primăria Târgu-Jiu, care l-a preluat de la fosta unitate militară din municipiu. “Odată cu necazul de ieri(n.r. duminică) ar trebui să demarăm cât mai repede proiectul cu heliportul”, le-a transmis Victor Ponta care a făcut referire şi la faptul că este necesar un loc special de aterizare în municipiu, asta urmare şi a vizitei anterioare a preşedintelui Martin Schulz.

Centura Târgu-Jiului şi Complexul Brâncuşi, prioritare
Ponta le-a explicat jurnaliştilor că proiectul includerii Complexului Brâncuşi pe lista monumentelor istorice UNESCO nu este un lucru imposibil dar pentru asta este nevoie de lobby. Proiectul poate fi realizabil anul viitor. Premierul a discutat şi despre beneficiul mutării sediului CEO la Târgu-Jiu dar şi despre necesitatea realizării centurii municipiului Târgu-Jiu. Ponta a lăudat profitul CEO, dar a menţionat că mai sunt lucruri care trebuie să se mişte.

Campania liniştită
În ce priveşte campania electorală, deputatul a menţionat că se aşteaptă la o campanie electorală liniştită, şi a subliniat că va veni de două ori pe săptămână în Gorj. Următoarea vizită va fi chiar vineri când Ponta, însoţit de Crin Antonescu, preşedintele PNL, şi Daniel Constantin, preşedintele PC, vor fi la Târgu-Jiu pentru lansarea candidaţilor. “Vin două zile pe săptămână în Colegiu.(..) Vineri avem lansarea candidaţilor, norocul este că s-a aprobat astăzi(n.r. ieri) în şedinţa USL. În rest o să vin cât pot de des”, a declarat Ponta. “Pe 9 decembrie voi sta până seara la Târgu-Jiu”, a completat deputatul de Târgu-Jiu. Deputatul le-a explicat ziariştilor şi ce materiale electorale se vor distribui în campanie.
Andrada Bărăitaru, Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here