Preşedintele CJ Gorj: Din iunie începe modernizarea a două drumuri judeţene

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunţat la finele săptămânii trecute faptul că au fost alocate fondurile necesare pentru reabilitarea DJ 675C din judeţul Gorj, asta după ce la sfârşitul lunii octombrie a fost semnat şi contractul de modernizare pentru DJ 675B.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, anunţă faptul că reabilitarea propriu-zisă a celor două drumuri judeţene va demara cel târziu în luna iunie a anului viitor. “Ministerul Fondurilor Europene a dat sâmbătă un comunicat prin care a anunţat public faptul că cel de-a doilea contract de finanţare pentru DJ 675c ce leagă localităţile Logreşti – Popeşti – Bustuchin – Seciuri – Seciurile – Roşia de Amaradia – Becheni – Corşoru – Alimpeşti – Sârbeşti – Ciupercenii de Olteţ a fost semnat. Din câte am înţeles de la colegii mei, în aceste zile va fi transmis către ADR Sud-Vest Oltenia şi, cel târziu, joi şi noi o să-l semnăm. Vom face apoi toate procedurile legale astfel încât să demarăm procedurile de achiziţie publică. Ne dorim ca aceste proceduri pentru cele două drumuri judeţene să fie făcute cât mai rapid astfel încât cel târziu în luna iunie să începem efectiv lucrările de reabilitare şi modernizare a celor două drumuri judeţene. Proiectul semnat săptămâna trecută are o valoare importantă, adică de 90 de milioane de lei, din care partea de co-finanţare a CJ Gorj este de aproximativ 2,3 milioane de lei. Cele două drumuri sunt foarte importante, deoarece se leagă cu drumul naţional pentru care CJ Gorj a emis certificatul de urbanism, drum naţional ce leagă localităţile Scoarţa – Târgu-Cărbuneşti – Licurici – Logreşti – ieşire către Drăgăşani, deci putem spune că în doi ani de zile avem toată reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene reabilitată şi să ne punem la punct cu reţeaua de drumuri comunale şi săteşti”, a declarat preşedintele CJ Gorj.
Investiţia va asigura modernizarea a peste 43 km de drum judeţean, construirea a 6.190 m piste pentru biciclete şi a 3.200 m de trotuare pietonale, modernizarea a 20 de staţii de autobuz şi reabilitarea a 10 poduri, iar în 16 zone cu probleme terasamentul drumului urmează a fi consolidat.
“La sfârşitul lunii octombrie am semnat, tot pentru judeţul Gorj, contractul de finanţare în valoare de 72 milioane de lei pentru proiectul de modernizare a drumului judeţean 675B. Revenim după mai puţin de 6 săptămâni cu semnarea unui al doilea contract de reabilitare rutieră pentru că, aşa cum am mai spus şi cu alte prilejuri, o infrastructură de transport corespunzătoare este benefică atât pentru localnici, cât şi pentru agenţii economici, turişti şi potenţialii investitori”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene, după semnarea contractului de modernizare a drumului 675C din judeţul Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here