Președintele Cosmin Popescu a semnat contractele de achiziție pentru RMN și CT

Ieri, a fost zi importantă pentru ceea ce înseamnă serviciile medicale din România și din județul Gorj. Pe data de 9 ianuarie a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

La ceremonia care a avut loc, ieri, la Guvern, alături de premierul, Mihai Tudose și ministrul Sănătății, Florian Bodog a fost prezent și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. “La Guvern s-au semnat contractele pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Sunt foarte mulțumit, fiindcă odată cu semnarea acestor contracte de achiziție, Spitalul Județean Gorj va primi în acest an, în primă fază un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN) și un Computer Tomograf (CT) în faza a doua a proiectului”, a precizat Cosmin Mihai Popescu, președintele CJ Gorj.
De noile dotări de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu vor beneficia pacienții unității, aceștia putând fi supuși investigațiilor medicale realizate cu aparatură performantă, chiar în incinta unității sanitare.
M. S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here