Primarul de la Runcu, număr record de proiecte pentru comunitate

726

campeanuDe trei ani de când se află în scaunul de edil al comunei Runcu, Adi Grigore Câmpeanu se poate mândri cu numeroase realizări. Primarul, care îşi doreşte un al doilea mandat în fruntea localităţii, a reuşit să demareze şi să finalizeze proiecte pentru ca locuitorii din Runcu să ducă o viaţă mult mai confortabilă.

Fie că a fost vorba de asfaltare, reabilitarea căminelor culturale, introducerea iluminatului public sau înfinţarea unei farmacii, Adi Câmpeanu s-a făcut remarcat printre primarii din judeţul Gorj.

Comuna Runcu, care este comună turistică, este situată în partea centrală a judeţului Gorj, la 13 km distanţă de municipiul Târgu-Jiu. Localitatea, care este condusă de trei ani de liberalul Câmpeanu, s-a făcut remarcată prin numeroasele proiecte realizate. Din anul 2008, an în care a fost ales primar, Câmpeanu s-a străduit să realizeze cât mai multe proiecte, de asfaltare, de reabilitare, de construcţie şi a şi reuşit. Însă îşi doreşte să realizeze şi mai mult, din acest motiv candidând la alegerile de anul viitor. „Voi candida, bineînţeles că o voi face. Având în vedere că am demarat numeroase proiecte, vreau să le termin şi să continui cu altele. Şi am încredere că voi obţine şi al doilea mandat”, a declarat edilul.

10 kilometri de asfalt

DSCF9787În cei trei ani de când este primar, Adi Câmpeanu a făcut lucruri mari pentru localitatea Runcu. Prin proiectele pe care le-a realizat a reuşit asfaltarea a nu mai puţin de 10 kilometri. Şi lucrurile nu se opresc aici, edilul având în ordinea de zi alte proiecte ce includ asfaltarea. „Din anul 2008 şi până în prezent am reuşit asfaltarea mai multor drumuri şi uliţe. Este vorba despre asfaltarea în satul Bâlta a 800 de metri (DC 134), asfaltare în acelaşi sat a încă trei kilometri (DC 131A şi DS 16), asfaltare în satul Valea Mare a 1.500 metri (DS 1) şi asfaltare în satul Bâltişoara a doi kilometri (DC 131A). Pe lângă aceste drumuri am reuşit, spre bucuria cetăţenilor, şi asfaltarea CAMIN CULTURALunor uliţe. Este vorba de asfaltare în satul Dobriţa a 500 metri, pe uliţa care duce spre cimitir, asfaltare în satul Bota a 250 metri, care este uliţa spre Biserica din sat, asfaltare în satul Dobriţa a 800 metri, de la Plăişor în sus şi asfaltare în satul Răchiţi a 400 metri pe uliţa ce duce către Biserica din localitate”, a precizat primarul din Runcu. În cursul lunii următoare, vor începe noi lucrări de asfaltare. Una dintre ele este de 700 metri şi este din centrul satului Bâlta până la Liceu Bâlta, o altă lucrare începe la Podul lui Vîlceanu şi este de doi kilometri iar un alt proiect are în vizor asfaltarea a 1,5 kilometri, din centru satului Valea-Mare până la limita cu comuna Peştişani.

Alimentarea cu apă şi iluminatul public, extinse

Adi Câmpeanu a reuşit să demareze proiecte ce includ şi alimentarea cu apă şi iluminatul public. Pe lângă toate acestea, a vrut ca localitatea pe care o conduce să fie una cât mai curată, pentru asta realizând numeroase proiecte. „Printre proiectele cu care mă mândresc CASA MEMORIALAse numără extinderea cu 30 de kilometri şi modernizarea alimentării cu apă a satelor Bâlta, Bâltişoara şi Valea-Mare. Am reuşit şi extinderea cu doi kilometri a alimentării cu apă în satul Runcu, extinderea cu un kilometru a alimentării cu apă în satul Dobriţa, cu doi kilometri am reuşit şi extinderea alimentării cu apa în satul Bâlta şi tot atâţia kilometrii şi în satul Valea Mare”, a mai adăugat primarul. Printre lucrările care s-au realizat datorită edilului Câmpeanu, se află şi modernizarea şi extinderea iluminatului public în comuna Runcu. Primarul a reuşit şi introducerea iluminatului public în toate cimitirele din comună, iar pentru ca localitatea Runcu să fie una dintre cele mai curate din judeţ a înfiinţat şi dotat serviciului de salubrizare cu maşină de colectat gunoi nouă, de 21 metri cubi, precum şi 2.500 de pubele pentru locuitorii comunei.

Elevii din Runcu, privilegiaţi datorită realizărilor primarului

Printre cei care se bucură de proiectele pe care le-a realizat edilul Câmpeanu, se numără şi elevii. În timpul celor trei ani de când este în fruntea comunei, primarul a reuşit să reabiliteze şcolile, să construiască un After School, să cumpere un nou microbuz pentru elevi. Astfel, cei care învaţă în Runcu se pot bucura de tot confortul. „Am realizat câteva proiecte şi în beneficiul copiilor din comuna Runcu. Am realizat şi finalizat proiecte prin care s-a construit şi dotat un After School în satul Runcu, am reabilitat şcolile primare din satele Bâlta, Bâltişora şi Răchiţi. Am reuşit şi reabilitarea grădiniţelor din satul Bâlta, Bâltişoara, Dobriţa şi Răchiţi, iar pentru toate aceste grădiniţe am reuşit şi dotarea cu jucării. Am mai construit grupuri sociale moderne la Şcoala Generală din satul Runcu şi Şcoala Generală din satul Dobriţa şi am reuşit construirea unei centrale termice la Şcoala Generală Runcu. Spre încântarea copiilor am reuşit construirea unei baze sportive multifuncţionale la Şcoala Generală Dobriţa şi procurarea unui microbuz şcolar pentru transportul elevilor”, a mai precizat Câmpeanu.

Reabilitarea numeroaselor instituţii publice

Edilul din Runcu se poate mândri şi cu numeroase proiecte realizate, în ceea ce priveşte reabilitarea unor instituţii publice. Fie că este vorba de sediul Primăriei, al Căminului Cultural sau al unei Biserici, Câmpeanu a reuşit să împace pe toată lumea cu realizările în cei trei ani de când este primar. „Am reuşit reabilitarea Căminelor Culturale din satele Valea-Mare, Bâlta, Bâltişoara, Dobriţa şi Suseni, reabilitarea blocului din satul Runcu precum şi asfaltarea parcării aferente acestuia şi reabilitarea cabinetului medical din satul Dobriţa. De asemenea, a fost reabilitat şi sediul Primăriei şi s-a reuşit montarea unei centrale termice şi construirea unor garaje pentru utilaje. Pentru a face munca mai uşoară, s-a dotat primăria cu noi utilaje, precum buldoexcavator, tractor cu remorcă basculabilă, lame de dezăpezire pentru ambele utilaje, sărăriţă pentru împrăştierea materialului antiderapant necesar sezonului rece, cositori şi alte utilaje”, a declarat primarul din Runcu. Un proiect major, de care era nevoie în localitatea condusă de Câmpeanu, a fost înfinţarea unei farmacii în satul Dobriţa. De asemenea, s-au alocat sumele necesare tuturor bisericilor de pe raza comunei Runcu pentru a se achiziţiona tot ce este nevoie. Banii au fost necesari pentru centrale termice, pictură, împrejmuire, clopotniţe sau pentru reabilitare.

Evenimente culturale, înfiinţate de primar

Din anul 2008, de când a fost ales în funcţia de primar, Câmpeanu a reuşit să iniţieze şi sărbători, pentru fiecare sat în parte. „Am iniţiat în fiecare sat sărbători specifice zonei. „Sărbătoarea Teiului” în satul Valea-Mare, „Joi după Paşti” în satul Bâlta, „Sărbătoarea Castanului” în satul Bâltişoara, şi „Sărbătoarea satului”, în Dobriţa şi Suseni. Am reuşit să iniţiez şi un festival interjudeţean, care este acum la a treia ediţie. Este vorba despre „Festivalul Interjudeţean Maria Apostol”, care va avea loc în data de 8 septembrie, în satul Runcu. În cinstea artistei s-a construit şi „Casa Muzeu Maria Apostol”, în acelaşi sat”, a mai adăugat Câmpeanu. Acesta susţine intens şi ansamblurile folclorice din comuna Runcu.

Singura comună cu camere de supraveghere

Pentru a aduce liniştea printre localnici, au fost montate 24 de camere de supraveghere, pe stâlpii din comună. Acestea se află amplasate în centrul localităţii şi la ieşirea din aceasta. „Au fost montate 24 camere video de supraveghere în toată comuna pentru siguranţa cetăţeanului. De asemenea, s-au început lucrările pentru construirea a cinci parcuri şi spaţii verzi din satele Valea-Mare, Bâltişoara, Runcu, Răchiţi şi Dobriţa”, a mai precizat Câmpeanu. De asemenea, s-au mai realizat numeroase proiecte pentru a se înfrumuseţa comuna Runcu. „Din 2008, de când sunt primar, s-au amenajat toate drumurile de deal, de două ori pe an, atât primăvara cât şi toamna şi s-a realizat tăierea vegetaţiei din partea carosabilă din toată comuna. S-a reuşit împrejmuirea islazului Aos din satul Valea-Mare, construirea de adăposturi pe dealurile şi munţii din comună, dar şi construirea unui cimitir nou în satul Valea Mare. S-a început execuţia la construirea unui pod pe drumul Sărarilor din satul Valea-Mare şi construirea unor staţii de aşteptare aferente mijloacelor de transport în comun. De asemenea, s-au montat indicatoare rutiere şi indicatoare de localitate, precum şi de orientare. S-au montat burlane pe uliţele unde au fost necesare şi s-au amenajat intrările din comuna Runcu prin montare de firme luminoase”, a încheiat Adi Câmpeanu, edilul localităţii Runcu.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here