Primele sancţiuni pentru atingerea operelor lui Brâncuşi

Poliţia Locală a Municipiului Târgu-Jiu a aplicat deja primele sancţiuni contravenţionale pentru cinci cetăţeni care, fie au atins operele ce compun Ansamblul brâncuşian de la Târgu-Jiu, fie au pătruns în preajma sculpturilor cu biciclete ori animale de companie.

“Au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, de la intrarea în vigoare a hotărârii Consiliului Local al municipiului Târgu-Jiu. Este vorba despre trei amenzi contravenţionale şi două avertismente scrise, în valoare totală de 2.100 de lei. Persoanele sancţionate au încălcat prevederile articolului 2, literele a şi c, din hotărârea de Consiliu Local. Au pătruns în preajma pieselor ce compun Ansamblul Monumental Calea Eroilor, cu animalele de companie şi cu bicicletele sau au atins operele. De asemenea, încă trei persoane care au încălcat actul normativ au fost avertizate verbal pentru abaterile constatate”, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.
În 15 mai au intrat în vigoare prevederile Hotărârii de Consiliu Local care reglementează o serie de măsuri pentru protejarea părţilor componente ale Ansamblului Monumental “Calea Eroilor” din Târgu-Jiu. Prin HCL nr. 172/ 24.04.2017, se interzice contactul fizic al vizitatorilor cu operele, accesul vizitatorilor în perimetrul de protecţie stabilit, accesul în preajma pieselor ce compun Ansamblul Monumental “Calea Eroilor”, pe aleea ce leagă Masa Tăcerii de Poarta Sărutului din Parcul Central, cât şi în jurul Coloanei fără Sfârşit, în perimetrul dintre aleea circulară şi Coloană al persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum şi alte vehicule cu sau fără motor, cu excepţia serviciilor de salubrizare şi aprovizionare, precum şi al laboratoarelor mobile aflate sub supravegherea specialiştilor, necesare cercetării şi monitorizării operelor. Cetăţenii care nu respectă noile norme riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar în funcţie de gravitate se pot considera şi infracţiuni intrând sub incidenţa Codului Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here