Primul succes la baschet!

Formaţia ACS Târgu Jiu a spart gheaţa şi a obţinut întâia victorie din meciurile oficiale! Gorjenii s-au impus, fără probleme, pe teren propriu, scor 87-43 cu CSM CSU LPS 2 Oradea. Gazdele au câştigat toate cele 4 sferturi, 22-14, 23-10, 23-6, 19-13, şi au în palmares două eşecuri şi un succes după primele trei runde. “Din fericire pentru noi, evoluţia băieţilor a permis această diferenţă. Este adevărat că şi echipa din Oradea s-a prezentat la acest meci fără jucători seniori, doar cu sportivi U 20, dar asta nu ia cu nimic din prestaţia foarte bună pe care am avut-o. Băieţii au respectat exact ce le-am cerut, s-au concentrat pe faza de apărare, unde am primit doar 43 de puncte. Acesta a fost obiectivul nostru, de a primi puţine puncte şi de a reuşi multe puncte pe contraatac şi tranziţie ofensivă, lucruri care ne-au lipsit în mod deosebit la meciul cu Sighet. Au înţeles aceste aspecte şi, la final, diferenţa ne-a permis să folosim, în ultimul sfert, doar jucători U 18, pentru că, săptămâna aceasta, vor avea al doilea turneu din campionatul naţional”, a declarat antrenorul secund al clubului, Claudiu Alionescu.
La echipa din Târgu-Jiu a debutat şi pivotul Stefan Dimitrijevic. Sârbul a reuşit 11 puncte în primul său meci oficial, iar conducerea gorjenilor îşi pune mari speranţe în tânărul centru.
“Este jucătorul nostru cu acte în regulă. Pe 2 noiembrie a împlinit vârsta de 18 ani, astfel încât am demarat demersurile din timp ca el să poată să evolueze în acest meci. Cu siguranţă, ne va ajuta prezenţa lui pe teren. Este un jucător de talie, un baschetbalist versatil, care poate evolua atât sub panou, cât şi în afara semicercului, şi asta va fi un plus pentru noi”, a mai spus Alionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here