Pro România, înregistrat la Tribunalul București

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, cererea de înregistrare a partidului Pro România, formaţiune lansată de Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe 4 septembrie, Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu au anunţat lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor. „Vrem să aducem experienţa pe care noi am acumulat-o în actul de guvernare şi în ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a ţării într-un nou proiect politic, care va fi sincer (…), pentru că nu avem interese imediate. Nu vrem să intrăm la guvernare în 2017, să dărâmăm guverne, să dărâmăm partide, nu avem un obiectiv nici pentru 2018, dar avem un mare obiectiv pentru anul 2019, ca la alegerile europarlamentare să demonstrăm că am reuşit să facem ceea ce ne-am propus – să punem pe primul loc calitate, şi nu cantitate (…) Noi suntem uniţi de ideea de a avea o guvernare şi o politică corectă, în timp ce cei care guvernează astăzi au demonstrat că sunt uniţi de interese”, declara atunci deputatul Daniel Constantin.
De asemenea, fostul premier Victor Ponta s-a declarat convins că, împreună cu colegii săi, va reuşi să facă „o politică altfel de care România are foarte mare nevoie”. „Imediat după lansarea acestui proiect o să încercăm să avem alături de noi cât mai mulţi dintre oamenii care au experienţă guvernamentală, care au experienţă politică, care ne pot ajuta să scriem agenda politică 2020, pentru că noi vom participa la alegeri cu noul partid. (…) Nu mi-am propus nici să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, pentru că acolo am crescut politic. Nu ne interesează nicio funcţie. Vrem să ne arătăm experienţa şi să construim o societate echilibrată”, a adăugat Ponta.
Deputatul a declarat apoi, joi, la Târgu-Jiu, că formaţiunea politică Pro România va avea un candidat la alegerile prezidenţiale din 2019. „Pro România va avea un candidat (la alegerile prezidenţiale din 2019 n.r.), nu se află în această sală candidatul, dar e în Pro România şi, spre deosebire de Dragnea, nu facem blat cu Iohannis. Ştiţi cum am zis la Deva? Că mă duc să susţin un candidat cu care mă mândresc să merg pe stradă, aşa o să fac şi la prezidenţiale. O să merg cu un candidat al Pro România cu care o să mă mândresc să merg pe stradă”, a precizat fostul premier. Fostul premier Victor Ponta a susţinut, joi, la Târgu-Jiu, o conferinţă de presă alături de deputaţii Alin Văcaru şi Daniel Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here